Tom Valsberg: negatiivsete veendumustega inimene on omamoodi sadomasohhist!

Copy
Tom Valsberg.
Tom Valsberg. Foto: Erakogu

Hetkel Balil elav Tom Valsberg on kirjutanud palju Indigolaste laule, avaldanud luuletusi ning rännulugusid. Tom kirjeldab oma raamatus «Eluterve pohhuist» seda, milline võiks välja näha ühe õige «pohhuisti» elu ja eluterve suhtumine endasse ning teistesse. Loe raamatust katkendit.

Eluterve pohhuist teab, et tema peas on automaatse hinnangu aparaat, mis tulistab hinnanguid vastavalt tema veendumustele. Ta teab, et veendumused on lihtsalt mustrid ja arusaamad, mida saab vajadusel muuta, kui need tema elu ei teeni. Positiivse elulaadi ja mõttemaailmaga inimene võib tunda päeva jooksul enamjaolt positiivseid tundeid, olenemata sellest, kas päeva jooksul kogetud olukorrad on meeldivad või mitte nii meeldivad.

«Eluterve pohhuist», Tom Valsberg.
«Eluterve pohhuist», Tom Valsberg. Foto: Raamat

Asi pole mitte niivõrd väljastpoolt tulnud signaalide kvaliteedis, vaid automaatse hinnangu aparaadi konfiguratsioonis. Üks inimene lõikab näppu, vaatab imestusega, tohoh, mis juhtus, naerab veel oma äparduse üle, paneb plaastri peale ja lõikab porgandit edasi. Teine lõikab näppu, vihastab enda peale, vihastab noa peale ja otsustab, et tema enam elu lõpuni süüa ei tee, käigu kõik kuradile!

Eluterve pohhuist teab, et elus võib juhtuda ükskõik mida, aga tema on see, kes igale olukorrale hinnangu annab ja vastavalt sellele lahkub kas vastiku või hoopis üleva tundega.

Kui me ei teadvusta oma automaatse hinnangu aparaati, siis see toodab tavaliselt rohkem negatiivseid kui positiivseid hinnanguid. Nõnda me kanname lihtsalt õnnetust endaga kaasas. Just see on põhjus, miks paljud ärrituvad ja tunnevad end halvasti. Nad ei ole õnnetud, sest neil pole süüa!

Nad pole õnnetud, sest neil pole peret või kopikatki. Kõik on olemas, aga elu teeb muserdavaks just see, et automaatse hinnangu aparaat toodab välismaailmaga põrkudes pidevalt negatiivseid mõtteid ja ebameeldivaid tundeid iga kord, kui juhtub midagi plaanivälist või ootamatut! Mõnel on lausa selline aparaat, mis viskab 90 protsenti kogetust negatiivsesse lahtrisse ja iga asjaga, mis sinna visatakse, saab kogeja kaela ämbritäie negatiivset tunnet. Negatiivsete veendumustega inimene on omamoodi sadomasohhist, kes annab kõigele negatiivseid hinnanguid ja kannatab ise selle pärast kõige rohkem, aga seda ka samal ajal oma veidral moel naudib.

Hea uudis on see, et seda automaatse hinnangu aparaati saab konfigureerida ehk treenida! See võib võtta aega ja kannatlikkust, aga sa saad muuta oma reaktsioone ja seeläbi muuta oma elu palju mõnusamaks.

Eluterve pohhuist teab, et elu on täis üllatusi ja ootamatusi. Ta võtab need kõik vastu ja aina imestab!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles