MÕNUS AJAVIIDE ⟩ 15 vahvat lauamängu, mida perega mängida

Copy
Foto: Shutterstock

Selleks, et tubane aeg mööduks lõbusalt, on hea võimalus kaasakiskuvaid lauamänge mängida. Siin on valik mänge, mis ajavad naerma, panevad mõtlema ja aitavad kriisiaja üle elada. 

Foto: Tootja foto

1. Lauamäng «Eia jõulud Tondikakul»

Mängu kestvus: 25+ min

Mängijate arv: 2-5

Vanusele: 5+

Selles Anu Auna kogu pere seiklusfilmi põhjal loodud põnevas lauamängus peavad mängijad tegema koostööd, et päästa põlismets rahaahne ärimehe käest.

Räägitakse, et metsas elutseb saladuslik looduskaitsealune lind habekakk, keda aga pole pikka aega nähtud. Kui teil õnnestub habekaku olemasolu tõestada, ongi heategu tehtud, mets päästetud ja võit käes!

Alati ei ole kõik aga nii lihtne, sest metsas liigub ringi ka metsaärimees Raiesmiku Raivo, kellel on hoopis kurjad plaanid ...

Kas suudate üheskoos põlismetsa päästa?

***

Foto: Tootja foto

2. Joogakaardid lõbusate salmide ja harjutustega

Vanusele: 3+

Kaardipakis on 40 kaarti: 20 pildikaarti joogaharjutustega ning 20 kaarti lihtsate ja lõbusate salmidega, mis kirjeldavad lastele joogaasendeid.

Kaardipakiga saab mängida 4 erinevat mängu - «Memoriin», «Päikesetervitus», «Ma olen see» ja «Kullimäng». Lisaks leiad huvitava sünnipäevapeo korraldamise kirjelduse, mida kaartidega teha. 

***

Foto: Tootja foto

3. Kaardimäng «Nimeta midagi!»

Mänguaeg: 30-60 min

Mängijate arv: 2-10

Vanusele: 7+

«Nimeta midagi» on lihtne ja lõbus kogupere mäng.

Karbis on kokku 70 kaarti.

***

Foto: Tootja foto

4. Seltskonnamäng «Tahad kihla vedada?»

Mängu kestvus: 10-45 min

Mängijate arv: 2-6

Soovituslik vanus: 8+

Selles uues meeleolukas peremängus saad täita erinevaid ülesandeid ja teised mängijad veavad kihla, kas saad sellega hakkama. Kui nad arvavad õigesti, saavad nad oma tulemusi kahekordistada. Kui sina saad ülesande täitmisega hakkama, võidad samuti!

***

Foto: Tootja foto

5. Seltskonnamäng «Snack Alias – Imeline Loodus»

Mängu kestvus: 10+ min

Mängijate arv: 3+

Vanusele: 10+

Loodus on täis imesid metsikutest elukatest armsate lemmikloomadeni. Selles mängus saad avastada sõnu looduse metsikust maailmast.

Seleta sõnu, kasutades sünonüüme, vastandeid või mistahes teisi sõnu, et aidata kaasmängijal või meeskonnal õigesti ära arvata võimalikult mitu sõna enne, kui liivakell tühjaks jookseb.

***

Foto: Tootja foto

6. Lauamäng «Kirbumäng»

Vanusele: 5+

«Kirbumängu» eesmärk on suure litri abil lennutada märklauale 6 väikest litrit (kirpu) ja saada võimalikult palju punkte. Ühe viskega on võimalik saada 10, 25, 50 või 100 punkti.

«Kirbumäng» kuulub retrosarja ja on 1970–1980ndatel ilmunud lauamängu kordustrükk. Kujundus ja reeglid on võimalikult identsed.

Foto: Tootja foto

7. Lauamäng «Reis ümber söögilaua»

Mängijaid: 2-8 

Vanus 5+

Mängu kestvus 30-90 min

Mis on «tou»? Mitu musta sõstart peaks päevas sööma, et saada piisavalt vitamiini C? Kelle soolestik on pikem - inimesel või lambal? Kuhu koguneb rasv õunakujulisel rasvumisel? Reisi ümber söögilaua ja saad teada!

Mängus on kokku 1200 küsimust koos selgitusega, jaotatult kolme raskusastme vahel. Mängida saab kahel erineval mängulaual - nii, kuidas parasjagu tuju on.

Foto: Tootja foto

8. Lauamäng «5 sekundit»

Mängijate arv: 3-6

Vanus: 8-9

See on põnev mäng kiiretele ja nutikatele! Ei ole just keeruline nimetada kolm koeratõugu. Aga kas saad sellega hakkama, kui aega on vaid viis sekundit ja sind põrnitsevad teised mängijad, oodetes, et kaotad pea? Aeg mängib sinu vastu! Ütle välja kõik, mis pähe tuleb, riskides pakkuda ka naeruväärseid vastuseid, sest sekundid jooksevad!

Mängus on võimalik ka küsimustest kõrvale põigelda, või lükata teiste mängijate kaela, kasutades vahetus- või edasikaarte.

***

Foto: Tootja foto

9. Lauamäng «Nobedad sõnad»

Mäng vanusele: 6+

Mängijaid: 2 - 6

Mängu kestvus: 10+ minutit

«Nobedad sõnad» on kiire, lõbus ja kaasahaarav sõnamäng. Mäng koosneb kuuekümnest ringi kujulisest kaardist, mille ühel küljel on pilt teemaga ja teisel küljel 3 erivärvi tähte. Tuleb olla kiire ja hõigata esimesena pildile vastav ja sama värvi tähega algav sõna. Kõige kiirem saab kaardi endale ja kellel on mängu lõpus kõige rohkem kaarte ongi võitja.

See on tore sõnade otsimise mäng ja kiiruse treening. Veidi harjutamist ja igaühest võib saada sõnameister.

***

Foto: tootja f

10. Lauamäng «Dobble 360»

Mängu kestvus: 10-20 min

Mängijate arv: 2-8

Vanusele: 6+

Mängu kaarte pole korraga näha, need on pöördealusel. Võitmiseks pead kasutama oma vaatlusoskust ja mälu!

Mängida saab nii pöördealusega või ilma. Reeglite järgi saab mängida 5 minimängu. 

***

Foto: Tootja foto

11. Seltskonnamäng «Reaalsuskontroll. Kogu Pere»

Oled Sa kindel, et tead, mida Su pere Sinust tegelikult arvab? Võib-olla oled just Sina pere kõige säravam naljanina või hoopis kõige suurem tuulepea. Mängu käigus saate teada, mida üksteises märkate ja hindate ning kui hästi üksteist tegelikult tunnete!

Sobib humoorikaks ajaviiteks pere seltsis. Eeldab ausust, head üksteise tundmist ja kasuks tuleb hea huumorimeel.

***

Foto: Tootja foto

12. Mälumäng «iKNOW»

Mängijaid: 2-6

Mängu kestvus: 45+ min

«iKNOW» on hasartne ja teravmeelne lauamäng, mis ühendab teadmised ja taktika. Võid võita, teades vastuseid küsimustele, aga ka ennustades sõprade tarkust vastata õigesti. Parima tulemuse saavutad, kui panustad mõlemasse võimaluse. 

«iKNOW» sisaldab 1600 küsimust neljast teemaderingist. Mängu 4800 vihjet aitavad järk-järgult leida õige vastuse. Võida teadmistega, mängi taktikaga.

***

Foto: Tootja foto

13. Lauamäng «Räägi välja»

Mängijate arv: 4-10

Vanusele: 16+

Räägi välja on väga naljakas suuvõruga rääkimise mäng.

Võistlejatel tuleb fraase ja lauseid teenides kaarte ära arvata.

Võidab meeskond, kellel on mängu lõpus kõige rohkem kaarte.

***

Foto: Tootja foto

14. Lauamäng «Twister»

Kui keerdu suudad sa ennast ajada? Keeruta spinnerit ja sa saad teada millisele värvile pead oma käe või jala panema. See on paras väljakutse!

Võitmiseks tuleb jääda viimaseks mängijaks, kes püsti jääb.

***

15. Lauamäng «Eesti Alias»

Mängijaid: 4+

Mängu aeg: 45+ min.

Vanusele: 10+

Foto: Tootja foto

Kas oskad seletada sõnu eesti kultuurist, ajaloost ja igapäevaelust? Sõnu muinasajast tänapäevani, rohujuurelt Suure Munamäe tippu. «Eesti Alias» paneb proovile mängijate sõnavara ja teadmised kõige eestipärase kohta.

Seleta sõnu, kasutades sünonüüme, vastandeid või mistahes teisi sõnu, et aidata kaasmängijal või meeskonnal õigesti ära arvata võimalikult mitu sõna enne, kui liivakell tühjaks jookseb.

Alias on hasartne ja haarav, samas väga meelelahutuslik lauamäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles