Huvitud nakkustest? Margaret Atwood soovitab katkuraamatuid

Copy
Kanada kirjanik Margaret Atwood.
Kanada kirjanik Margaret Atwood. Foto: TOLGA AKMEN/AFP/Scanpix

Kirjanik Margaret Atwood, kelle düstoopilised romaanid on üleilma tuntud, teab nii mõndagi karantiinis ja eneseisolatsioonis olemisest. Seetõttu võttis ta endale ülesandeks jagada Twitteri vahendusel nii oma sõpradele kui fännidele kriisiajaks raamatusoovitusi.

Kui näitlejanna Mia Farrow uuris Atwoodilt, millist katkuraamatut ta soovitaks lugeda, vastas kirjanik soovitusega võtta võimalusel kätte Hans Zinsseri teos «Rats, Lice and History» (Rotid, täid ja ajalugu), mis jutustab tüüfusest. Raamatus on käsitletud haiguse elulugu nii, nagu seda on inimese ajaloos nähtud.

Lisaks soovitas Margaret Atwood lugeda Jared Diamondi teost «Guns, Germs, and Steel» (Püssid, pisikud ja teras), mis sai 1998. aastal Pulitzeri auhinna. Teos käsitleb inimühiskondade erinevaid saatuseid ning muuhulgas ka seda, kuidas mikroobid ja viirused on inimkonda mõjutanud.

Neile, kel on viirustest ja maailmalõpu lugudest juba kõrini, soovitab Margaret Atwood klassikuid nagu Jane UAsten ja Agatha Cristie. Need on autorid, kelle loominguga ei saa alt minna.

Allikas: Bookstr

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles