Järje Hoidja auhinna saab tänavu Mika Keränen

Copy
Mika Keränen
Mika Keränen Foto: Margus Ansu

Rahvusvahelisel lasteraamatupäeval, 2. aprillil tunnustab Tallinna Keskraamatukogu Järje Hoidja auhinnaga lastekirjanik Mika Keräneni teose «Soome pitsa» eest. 

Mika Keränen «Soome pitsa».
Mika Keränen «Soome pitsa». Foto: Keropää

Järje Hoidja auhinnaga tunnustatakse Mika Keräneni, kui järjepidevuse hoidjat lastele väärt lugemisvara pakkumisel. Kirjanikku tänatakse sügisel Pelgulinna Gümnaasiumi õpilaste poolt raamatu «Soome pitsa» ainetel joonistatud pildiga.

«Soome pitsa» on üks tõeliselt üllatusterohke põnevuslugu, kus Rampsu salaselts jätkab, vaatamata liikmete mõningatele erimeelsustele, saladuse lahendamist. Millise uue ameti leiab omale konstaabel Kuul ja kellest saab Mati uus sõber – vastused saab salaselts Rampsu kümnendas juhtumis «Soome pitsa».

Järje Hoidja antakse 2019. aastal ilmunud ja Tallinna Keskraamatukogus enim laenutatud Eesti laste- või noorteraamatu autorile. Tallinna Keskraamatukogu tänab laste ja noorte hulgas populaarset kirjanikku juba viieteistkümnendat korda. Auhinna on saanud Andrus Kivirähk lasteraamatu «Tilda ja tolmuingel» eest (2019), Anti Saar «Pärt ei oska saltot» eest (2018), Reeli Reinaus «Verikambi» eest (2017), Ilmar Tomusk «Kriminaalne pangapresident. Kriminalistid on tagasi» eest (2016), Aino Pervik «Härra Tee ja Proua Kohvi» eest (2015). Kõik Järje Hoidja pälvinud kirjanikud leiab Tallinna Keskraamatukogu lastelehelt.

Rahvusvahelist lasteraamatupäeva tähistatakse alates 1967. aastast Hans Christian Anderseni sünniaastapäeval 2. aprillil. Iga kord on üks Rahvusvahelise Noorsookirjanduse Nõukogu (IBBY) osakond ka üleilmse tervitussõnumi ja postri autoriks. 2020. aastal on selleks Sloveenia ja sõnumiks «Sõnanälg».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles