Ilmus Boriss Jeltsini abikaasa Naina Jeltsina aus elulooraamat

Copy
Naina Jeltsina.
Naina Jeltsina. Foto: Vesterinen Viktor/ITAR-TASS/Scanpix

Postimehe kirjastus andis välja Venemaa esimese presidendi abikaasa Naina Jeltsina memuaarid. Raamat heidab läbi presidendipaari eraeluliste sündmuste valgust ühe maailma suurriigi murrangulisele arenguloole.

Naina Jeltsina «Elu presidendi kõrval».
Naina Jeltsina «Elu presidendi kõrval». Foto: Postimees Kirjastus

Saatuse tahtel sai Naina Jeltsina elust oluline osa suure riigi ajaloost. Siiras ja vahetu lugu kirjeldab kolkaküla tüdruku teekonda maailma ladviku hulka ja elu president Boriss Jeltsini kõrval. See oli arvatagi kõike muud kui tavaline – oli ju tegu ühe maailma võimsaima riigi karismaatilise juhiga, kelle otsused mõjutasid murrangulisel ajajärgul kümnete riikide ja miljonite inimeste käekäiku. Presidendi abikaasana nägi Naina Jeltsina väga lähedalt erakordseid ajaloolisi sündmusi: Venemaa esimesed üldrahvalikud presidendivalimised, 1991. aasta augustiputš, NSV Liidu kokkuvarisemine, 1993. aasta poliitiline kriis, 1998. aasta finantskriis ja paljud teised.

Naina ja Boriss Jeltsin elasid koos üle viiekümne aasta. Raamat kirjeldab nende kohtumist, suhteid ja pere loomist – mälestusi, mis olid esialgu mõeldud avaldamiseks üksnes lastele ja lapselastele. Jutustus hõlmab pika ajavahemiku 1930. aastatest kuni meie päevini, pakkudes ajalooliselt huvipakkuvat ja ehedat pilti elust Venemaal.

Teos on rikkalikult illustreeritud, sisaldades üle 100 mustvalge ja värvifoto autori noorpõlvest, Jeltsinite eraelust ja presidendipaari ametlikest visiitidest. Varem avalikkusele kättesaamatud fotod avaldatakse Jekaterinburgis asuva Boriss Jeltsini presidendikeskuse arhiivi loal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles