LASTELE TEGEVUST ⟩ NUKU teatri raamaturiiul loeb juba kolmandat nädalat

Copy
NUKU teater.
NUKU teater. Foto: Sander Ilvest

Argipäevadel kell 20.00 loevad NUKU teatri näitlejad teatri Facebooki-lehel otseülekandena väärt lastekirjandust. Valitud teosed on pärit NUKU teatri repertuaarivaramust või teatriga seotud inimese sulest.

Kolmanda nädalala kava:

E 13.04. Näitleja Mart Müürisepp esitab katkendi Jostein Gaarderi noorteromaanist «Apelsinitüdruk». Sander Puki samanimelises lavastuses kehastab Mart üht peategelastest.

T 14.04. Näitleja Doris Tislar loeb katkendeid Ellen Niidu «Krõlliraamatust». Krõlli-lood on NUKU teatri laval olnud aastatel 2016-2019 Vahur Kelleri lavastuses ning 1980ndatel Anni Kreemi ja Rein Aguri lavastuses «Krõlliga ja Krõllita».

K 15.04. Näitleja Andres Roosileht kannab ette katkendeid Antoine de Saint-Exupéry jutustusest «Väike prints». See teos on me teatri lavale jõudnud 1999. ja 2017. aastal, viimases lavastuses kehastas Andres lendurit.

N 16.04. Näitleja Getter Meresmaa loeb katkendi Aino Perviku romaanist «Arabella, mereröövli tütar». Seda lugu pole NUKU teatris seni nähtud, kuid Perviku loomingust on meie laval olnud «Sookoll ja sisalik» (esietendus 1992. aastal) ja «Kunksmoor» (2003).

R 17.04. Näitleja ja lavastaja Mait Joorits esitab katkendi Eleanor H. Porteri romaanist «Pollyanna». Sel teosel põhinev Maidu lavastus rõõmustab publikut alates 2017. aasta sügisest.

Kogu senine ettelugemiste kava on üleval NUKU kodulehel. NUKU teatri näitlejad loevad lugusid ette enda kodudes ja käepäraste tehniliste vahenditega. NUKU Facebooki-lehekülg on leitav aadressil facebook.com/teaterNUKU. 

NUKU teatri raamaturiiuli lugemissoovitused on järelvaadatavad NUKU teatri kodulehel ja Youtube’i kanalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles