Roland Tokko soovitab: tahad olla edukas? Siis loe raamatuid

Copy
Roland Tokko ja Anthony Robbins.
Roland Tokko ja Anthony Robbins. Foto: Erakogu

Praegusel kriisiajal on paljudel hirm tuleviku ees, sest keegi ei tea täpselt, mis hakkab saama. Paljud on kaotanud töö ning mitmed on hirmul, mida toovad järgmised kuud või isegi aastad. Küll aga tasub Edu Akadeemia juhi Roland Tokko nimel alati kriisis näha võimalust. Praegu on just see aeg, mil maksimaalselt panustada enda enesearengule ning tulla kriisist välja tugevamana ja veelgi edukamana. Öeldakse ju, et mis ei tapa, teeb tugevaks.

Üks hea viis toetada enda enesearengut on lugeda raamatuid. Ka kõige edukamad maailmaettevõtete omanikud leiavad oma kiires elus hetke, et lasta end inspireerida raamatutel. Näiteks Bill Gates loeb aastas 50 raamatut ning kui Elon Muskilt kunagi küsiti, kuidas ta õppis ehitama rakette, vastas ta: «Lugesin raamatuid.» Needsamad raamatud, mida loevad kõige edukamad suurkujud, on saadaval ka sinule. Nii et tahad olla edukas? Siis loe raamatuid.

Loe ja kasuta loetud teadmisi kohe ära praktikas

Edu Akadeemia on välja andnud kaks praktilist raamatut «12 asja, mida koolis ei õpetatud» ja «Minu elu kutse». «Esimene raamat jagab nõuandeid 12 olulises eluvaldkonnas, näiteks on eraldi peatükk ka toitumise kohta, mille abil ma ise olen suutnud seitse aastat täiesti terve püsida, ilma väiksemagi külmetuseta. Peatutakse ettevõtlusel, kodustel suhetel ning spirituaalsusel, mis aitab saavutada sisemist rahulolu,» selgitab autor Roland Tokko. «Minu elu kutse» võtab aga olulisemad teemad läbi süvitsi, kuidas leida oma kirg ja kutsumus ning kuidas seda rakendada.»

Kuna toitumise ning tervise teemad on Roland Tokko sõnul praegusel ajal erakordselt olulised, on ta teinud toitumise peatüki raamatust «12 asja, mida koolis ei õpetatud» tasuta kõigile kättesaadavaks.

Leida raamatust enda elu kutse – on see võimalik?

Roland Tokko sõnul ei ole siiski kõigele ühest ning lihtsat lahendust. «Selleks on meil «Minu elu kutse» raamatus kümneid erinevaid harjutusi ja küsimusi, mida läbi teha ja endalt küsida,» selgitab ta.

Küll aga on üks universaalne asi kõigi jaoks see, et tuleb katsetada võimalikult palju erinevaid asju ja leida võimalusi teha rohkem neid asju, mis tõeliselt naudingut pakuvad, kuid loovad ka teistele inimestele võimalikult palju väärtust.

Ka selle arusaamiseni jõudis Tokko lugedes esimesi raamatuid, mis teda ennast oma annete, kire ja elu kutse leidmisele lähemale hakkasid viima. «Olen osalenud lugematutel arvul koolitustel ning lugenud hulga raamatuid. Kuid, mis kõige olulisem, olen õpitut praktikasse rakendanud, proovinud väga palju erinevaid tegevusi ja valdkondi, usaldanud oma sisetunnet ning teinud otsuseid lähtuvalt sellest, mis tundub õige minu jaoks, mitte selle järgi, mida teised õigeks peavad või arvavad, et mul vaja on,» avaldab ta enda edu saladusi.

Loe just sellest eluvaldkonnast, mis sulle tänases olukorras midagi praktilist juurde annab

Roland Tokko soovitab just praegust aega kasutada maksimaalselt selleks, et arendada oma teadmisi eluvaldkonnas, mille arendamine sulle täna kõige rohkem kasu toob ning valida raamatud, veebikursused, videod ja podcastid selle järgi. «Pane fookus sellele eluvaldkonnale,» soovitab ta.

Üks raamat, mida Roland Tokko kriisi ajal uuesti lugema hakkas, on Chris Martensoni ingliskeelne raamat «Prosper», mis räägib selgetest juhistest, kuidas alanud majanduslanguseks ennast ette valmistada.

Roland Tokko on võtnud praegusel ajal eesmärgiks lugeda peamiselt raamatuid, mis aitavad tal praegusel ajal tuua inimesteni võimalikult palju teadmisi ja nõuandeid, kuidas tänasest olukorras võitjana välja tulla.

Siin on kümme raamatut, mida ta kõige enam:

  • «Juht ilma tiitlita» Robin Sharma
  • «Mõtlemist muutes rikkaks» Napoleon Hill
  • «Sisemine jõud» Anthony Robbins
  • «Piirideta elu» Nick Vujicic
  • «Kõik on väljamõeldav» Marie Forleo
  • «Toit» Mark Hyman
  • «Rahavoo kvadrant» Robert Kiyosaki

Inglise keeles:

  • «Prosper» Chris Martenson ja Adam Taggert
  • «Success Princpiles» Jack Canfield
  • «The Surrender Experiement» Michael A. Singer
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles