Vaata, millele sa tegelikult oma aega kulutad

Copy
Foto: Shutterstock

14. aprillil toimus Edu Akadeemia juhi Roland Tokko ja inspiratsioonikoolitaja Harald Lepiski uue raamatu «Minu elu kutse» virtuaalne raamatuesitlus, mis osutus väga populaarseks. Autorid kirjutasid raamatu eesmärgiga, et meie ümber oleks palju rohkem inimesi, kes päriselt hoolivad enda tööst ja kes tahavad hommikuti ärgata ning asuda tegutsema. Loe raamatust katkendit, mis räägib aja kasutamisest.

Vaata, millele kulub sinu aeg

Roland Tokko, Harald Lepisk «Minu elu kutse».
Roland Tokko, Harald Lepisk «Minu elu kutse». Foto: Raamat

Aeg on ressurss, mida sa ühegi nipiga tagasi ei saa. Mõtle, kas sul on võimalik näpistada iga päev kasvõi tund, et tegeleda oma oskuste, teadmiste ja nende arendamisega ning järgida oma kutsumust. Püüa seda aega järk-järgult pikendada. Mida rohkem saad oma kutsumusega tegeleda, seda enam hakkad tajuma, mida see sulle pakub, ühtlasi näed ka võimalusi sissetulekute kasvatamiseks. Ilmselt sa ei oska neid praegu lihtsalt näha.

Roland Tokko jagab raamatus oma kogemust sellest, kuidas ka tema ei näinud, et võiks muusika või enesearengu vallas ennast teostada ja raha teenida. Mida rohkem ta aga tegutses, seda enam võimalusi ta märkas. Ta mõistis, et ta ei pea ise koolitusi kokku panema ja neid läbi viima, vaid võib kellegi teise koolitusi edasi müüa ja sel moel sissetulekut saada. Koolituste müük andis talle vajaliku finantsilise toe, et ennast arendada ja oma anne leida. Ja mida kauem ta selles valdkonnas on, seda imelisemaid võimalusi ta näeb.

Nii et hoia kokku aega selle arvelt, mis sind ei köida, ja võta rohkem aega tegevuse jaoks, kus saad kasutada oma tõelist annet.

Harjutus

  • Mõõda ühe nädala jooksul, kui palju aega sul asjade peale kulub: kaua sa sotsiaalmeedias oled; kui palju teed reaalselt tööd; kui palju tegeled oma oskuste ja ande arendamisega; kui palju kulub aega koristamine, söögitegemise, magamise peale jne. Hea tööriist selleks on Toggl (www.toggl.com).
  • Nädala möödudes vaata, millele on kulunud liialt palju aega, vähenda seda, et saaksid aega oluliste asjade jaoks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles