Raamatukogu kutsub lasteaiarühmi ja klasse veebisildade kaudu külla

Copy
Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Tallinna Keskraamatukogu ootab lasteaiarühmi ja klasse veebi vahendusel õppetegevust toetavatesse raamatukogutundidesse. Raamatukoguhoidjate eesmärk on olla õpetajatele abiks ning muuta distantsõpet vaheldusrikkamaks. Raamatukoguhoidjad jagavad teadmisi kirjanduse ja infootsingu, aga ka looduse, kultuuri jt teemadel ning loevad lasteaialastele lõunauinaku eel ka unejutte ette.

Lasteaedadele pakutakse enam kui kümmet erinevat raamatukogutundi. Valikus on näiteks kirjanike ja uute raamatutega tutvumine, tähestiku ja raamatutegelaste tundmaõppimine, aga ka muid teemasid - näiteks võib koos raamatukoguhoidjaga avastada rändlindude ja puude erilist maailma. Vene õppekeelega lasteaiarühmadele tutvustatakse eesti lastekirjanikke ja esitatakse nukkude muinasjutte.

Alg- ja põhikooliõpilastele ning gümnaasiuminoortele mõeldud raamatukogutundide valik on veelgi mitmekesisem. Leidub erinevaid kirjanduslikke teemasid ulmekirjandusest eesti näitekirjanduseni, aga õpetatakse ka näiteks avalikku esinemist ning ohutut internetikasutust. Paljusid tunde viiakse lisaks eesti keelele läbi ka vene või inglise keeles.

Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Kõik raamatukogutundide teemad ja tutvustused on avaldatud keskraamatukogu lastelehel. Soovi korral saab tunni tellida ka mõnel muul teemal, kuid siis tuleb arvestada pikema ettevalmistusajaga. Kui tutvustuses ei ole märgitud teisiti, viiakse raamatukogutund läbi õpetajale sobiva suhtluskeskkonna vahendusel. Õpetaja saab raamatukoguhoidjaga eelnevalt kokku leppida raamatukogutunni toimumise aja, ülesehituse jm korralduslikud küsimused. Kõik raamatukogutunnid on tasuta.

Eesti- või ingliskeelsetesse raamatukogutundidesse registreerumine: laste@tln.lib.ee ja venekeelsetesse raamatukogutundidesse registreerumine: vko@tln.lib.ee.  

Tallinna Keskraamatukogu pakub jätkuvalt ka lastele telefoni või Skype'i teel raamatute ette lugemist ja aitab DISCORD keskkonnas õppureid koolitükkide tegemisel. Keskraamatukogu YouTube'i kanali vahendusel saavad lapsed  raamatukoguhoidja juhendamisel õppida kodustest vahenditest meisterdama. Igas vanuses õppurid leiavad erinevates keeltes raamatuid e-raamatukogudest ELLUOverDrive ja RBdigital. ELLU pakub peamiselt eestikeelset kirjandust, OverDrive inglis- ja venekeelseid e-raamatuid ja audioraamatuid ning RBdigital võõrkeelseid e-ajakirju. Laste ja noortekirjanduse lugemissoovitused leiab blogist «Loe mind».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles