7 mõtlemapanevat tsitaati Aleksandr Šepsi raamatust «Meedium»

Copy

Aleksandr Šeps soovitab raamatus «Meedium. Otsides elu mõtet» üritada leida elu seal, kus selle otsimine poleks varem lugejale pähegi tulnud.

Aleksandr Šeps «Meedium. Otsides elu mõtet».
Aleksandr Šeps «Meedium. Otsides elu mõtet». Foto: Raamat

Šeps räägib raamatus sellest, et elu – see on tohutult enamat kui hingamine, kasvamine ja südamelöögid. Autor ütleb, et elu on tõusud ja mõõnad, mõtted ja oletused, sünd ja surm. Kui oled valmis heitma pilku maailmale täiesti teisest küljest, siis see raamat on just sulle.

Avaldame raamatust 7 mõtlemapanevat ja inspireerivat tsitaati.

  1. Inimkond on suuremas osas täiesti unustanud oma peamise relva – vaimse tugevuse. Uskuge, oma vaimu on märksa keerulisem kasvatada kui keha.
  2. Hinged ütlevad, et kui inimene hakkab mingit asja või eset kalliks pidama, siis see tõepoolest ärkab ellu – sõna otseses mõttes!
  3. Me lihtsalt vajame kaaslasi keerulisel ja kütkestaval eluteel. Kedagi, kellega jagada saladusi, nutta ja naerda, tülitseda ja leppida ning hiljem meenutada kõike head ja ilusat, mida külg külje kõrval on kogetud.
  4. Kõik vanemad ei õpeta oma lastele, kuidas remontida katkiseid «sõpru» või otsida kaotsiläinuid. Nad lihtsalt ostavad uued.
  5. Vaadates inimestele silma, tulin ükskord järeldusele, et enamik tahab meeleheitlikult näha rohkem, kuid vaid vähesed püüavad kõigepealt endasse vaadata…
  6. «Hingata – see on imeline! Tunda lõhna, äratada oma mälu ja mõista, et oled tõeliselt elus», – nii räägivad need, kes tõeliselt hindavad elu. Nii räägivad surnud.
  7. Sõna «elu» kutsub kõige sagedamini esile assotsiatsioonid teatud harmoonia, liikumise või arenguga. Tõenäoliselt ei seosta te seda näiteks mahapõlenud metsa või lõhutud sillaga. Sõna «elu» sisendab lootust, annab eesmärgi ja valitseb iga takistust teekonnal.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles