Elulugu, mis noort Larry Page’i pisarateni liigutas

Copy
Larry Page.
Larry Page. Foto: Shutterstock

Ettevõtja ja Google’i kaasasutaja Larry Page otsustas 12-aastaselt, et ta tahab saada leiutajaks. Seetõttu kingiti talle siis Nikola Tesla autobiograafia, mis teda suuresti mõjutas.

Larry Page rääkis Teaduse Edendamise Ameerika Ühingus, et Nikola Tesla elulugu «My Inventions» (Minu leiutised) pani teda sügavalt mõtlema, edastab Favobooks.

«Ta oli suurepärane leiutaja, leiutas elektrienergia ja mitmesuguseid asju. Ma lugesin ta autobiograafiat ja olin lõpuks nutu veerel, sest sisuliselt oli ta läbi kukkunud,» sõnas Page. «Ta ei suutnud oma uurimistööd rahastada.»

Larry Page tõi oma sõnavõtus välja, et Tesla mõtles välja palju olulisi asju, kuid tänapäeval ei tea suur osa inimestest üldse, et midagi sellist olemaski on. Nutikatele lahendustele vaatamata ei suutnud Tesla oma leiutisi rahaks teha ning inimesed ei võtnud paljusid esemeid kasutusse.

See pani noort meest mõtlema, et samasugust tulevikku ta omale küll ei taha. Raamat andis Larry Page’ile arusaama, et tema tahab oma leiutistega maailma mõjutada ning ta soovib, et see oleks ka lihtne.

«Ja ma arvan, et selleks tuleb ühendada omavahel nii äri kui inseneritöö ja muud teadusalad,» sõnas ta, et tegi teosest olulised järeldused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles