Tom Valsberg: julge öelda ei!

Copy
Tom Valsberg
Tom Valsberg Foto: Erakogu

Tom Valsberg on paljude eestlaste seas armastatud ansambli Indigolapsed ninamees ja maailmarändur, kelle sulest on ilmunud raamatud «Kuidas rännata ilma hirmuta» ja «Eluterve pohhuist», millest viimane räägib vabamalt, õnnelikumana ja rahulolevamana elamisest läbi värvikate näidete, tsitaatide ja nõuannete.

Sellest artiklist leiad Tomi raamatu «Eluterve pohhuist» kaante vahelt mõtteid rohkem «ei» ütlemisest ja oskusest teha valikuid.

  • «Eluterve pohhuist teab, et kui ta käib tööl, mis talle ei meeldi, siis on see tema valik.»
  • «Eluterve pohhuist teab, et kui ta on paks, passib telekat ja sööb iga päev pitsat, siis on see tema valik.»
  • «Eluterve pohhuist teab, et kui tal on inimestega halvad suhted, mis aastaid juba ei parane, siis on see tema valik.»
  • «Eluterve pohhuist julgeb öelda EI!»
  • «Paljud inimesed teevad iga päev palju asju, mida nad ei taha teha. Mõned asjad on sellised, mida on vaja teha, olenemata sellest, kas tahad või ei taha. Näiteks ametiga kaasas käivad töökohustused ja enda järelt koristamine. Aga on asju, mida sa tõesti ei pea tegema, kui sa ei taha. Sa ei pea kõikidele abipalvetele vastama jaatavalt, kui sul on kiire! Sa ei pea võtma üleliia kohustusi, sest sa ei julge ei öelda. Sa võid alati enne automaatse jaa ütlemist võtta pisut aega kaalumiseks ja öelda, et ma mõtlen veidi ja annan teada, kas ma saan ja jõuan sind aidata. Siis sa võid näiteks öelda, et ma hoolin sust väga, aga mul tõesti pole aega. Või ütled, et sul pole õiget tunnet ja soovitad tal pöörduda kellegi teise poole või annad mingi hea idee.»
  • «Eluterve pohhuist ei ütle kõikidele palvetele jah lihtsalt hirmust, et äkki teda peetakse halvaks inimeseks, kui ta keeldub!»
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles