VIDEO Kuula tasuta Jan Kausi audioraamatut «Tallinna kaart»

Copy

Koostöös Tallinna Linnateatri näitlejatega ilmus Tallinna päeva puhul Jan Kausi teose «Tallinna kaart» digitaalne audioraamat. Raamat ilmus Tallinna e-päev 2020 raames toimuva Kultuuripäeva puhul ja seda saab alla laadida Tallinna Keskraamatukogu veebilehe vahendusel.

«Oleme Jan Kausi audioraamatuga külvanud esimese seemne ning loodame, et see läks viljakasse mulda ja Tallinna Keskraamatukogu eestikeelsete audioraamatute kogu hakkab nüüdsest hoogsalt kasvama,» kommenteeris Tallinna Kultuuriameti juhataja Aini Härm. «Meie jaoks oli selle märgilise esiklapse sünd ka äärmiselt tore ja meeldiv protsess – kui kokku saab nii palju professionaale, siis tulemus ei saa ka olla midagi vähemat, kui super,» oli Härm rõõmus hästi sujunud koostöö üle.

Jan Kaus (1971) on kirjanik, kes on korduvalt püüdnud oma ilukirjanduslikes teostes kirjeldada Tallinna linna. 2014. aastal ilmunud «Tallinna kaart», mis pälvis Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali proosaauhinna, on miniatuurikogu, millesse on koondatud nii autobiograafilisi kui ka kujutluslikke linnaelu momente; kaduvikulisi hetki, mida on igas linnas kordades rohkem, kui seal on hooneid, tänavaid või elanikke.

Projekti algatas Tallinna Kultuuriamet. Panustasid Tallinna Kirjanduskeskus, Tallinna Linnateater ja Tallinna Keskraamatukogu. Lugusid Tallinna eri paigust loevad Hele Kõrve, Indrek Ojari, Ursula Ratasepp, Sandra Uusber, Tõnn Lamp, Elisabet Reinsalu ja Jan Kaus. Helirežissöör ja helilooja Janek Murd.

Jan Kausi «Tallinna kaart» on 15. juunini tasuta kuulamiseks ja allalaadimiseks leitav Tallinna Keskraamatukogu veebilehe vahendusel. Edaspidi saavad lugejad audioraamatut laenata OverDrive'i e-raamatukogust.

Tallinna päevaga tähistatakse Tallinnale Lübecki linnaõiguse andmist 1248. aastal. Sellega võeti Tallinn vastu Euroopa linnade liitu. Tallinna päeva ürituste kava leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles