Eluterve pohhuist valib pigem õudse lõpu kui lõputu õuduse

Copy
Tom Valsberg ja Ramses.
Tom Valsberg ja Ramses. Foto: Erakogu

Maailmarändur ja väelaulik Tom Valsbergi menukas raamat «Eluterve pohhuist» kirjeldab ilmekalt üht tegelast, kes hoolib, aga ei muretse. Tegelast, kes pigem laseb varvast, kui kuulab kellegi hala või süüdistamist.

See tegelane ei tee kärbsest elevanti ega satu pisiasjadest paanikasse. Nõndanimetatud tegelane nimega «Eluterve pohhuist» on õppinud ahastamise asemel end hoopis herneks naerma. Selline tegelane teab, et küünte närimisest vitamiine ei saa. See tegelane ei võta elu liiga tõsiselt, sest ta teab, et ta niikuinii ei pääse sellest eluga. See muhedalt muigav ja huumorit armastav tegelane elab igaühe sees. Selle raamatu abil on võimalik ta üles äratada, et luua muretum ja stressivabam elu.

Ja nagu Tom raamatus kirjutab, siis «Eluterve pohhuist» valib alati pigem õudse lõpu kui lõputu õuduse. Loe raamatust katkendit.

***

Eriti naljakas ja paradoksaalne on see, et enamjaolt põgenevad inimesed tühiste ebamugavuste eest ruttu, jätavad asjad pooleli, et lahendada olukordi ära ega saagi teada, millest nad ilma jäid. Teinekord aga võivad nad kannatada ebamugavust ja nõmedust aastaid järjest!

Näiteks töötada töökohal, kus neid ei väärtustata, tehes seda, mida nemad ise ega keegi teine vajalikuks ei pea. Seda nad suudavad kasvõi surmani! Olla vaimselt või füüsiliselt vägivaldses suhtes – see on väga populaarne eluviis ja seda võib taluda aastaid ilma midagi ette võtmata!

Olla paksud ja hingeldada iga päev aastakümneid järjest – seda nad suudavad! No problem. Pidada paar kuud suhkru- ja süsivesikuvaba dieeti, mis tundub ebamugav, sest ei saa jäätist ja saiakesi süüa – seda nad isegi mitte ei proovi!

Kuidas teeb aga valikuid «Eluterve pohhuist»?

  • Eluterve pohhuist teab, et kui ta käib tööl, mis talle ei meeldi, siis on see tema valik.
  • Eluterve pohhuist teab, et kui ta on paks, passib telekat ja sööb iga päev pitsat, siis see on tema valik.
  • Eluterve pohhuist teab, et kui tal on inimestega halvad suhted, mis aastaid juba ei parane, siis on see tema valik.
  • Eluterve pohhuist teab, et kui ta elab elu, mis talle ei meeldi, suhtleb inimestega, kes on talle vastukarva, ja teeb iga päev asju, mida ei taha teha, siis kõik see on tema valik.
  • Eluterve pohhuist on piisavalt kannatlik, et aeg-ajalt teha seda, mida ta ei taha, vahel harva suhelda inimestega, kelle energia on raske, aga ta teab, et teha sellist asja iga päev on lihtsalt ajuvaba enesepiinamine.
  • Eluterve pohhuist julgeb öelda EI!
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles