J. K. Rowling avaldab veebis tasuta uue lasteraamatu

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
J. K. Rowling.
J. K. Rowling. Foto: DEBRA HURFORD BROWN/ REUTERS/ Scanpix

Briti kirjanik J. K. Rowling andis teada, et avaldab 26. maist kuni 10. juulini oma kodulehel tasuta uue lasteraamatu «The Ickabog» peatükke.

Rowling on varem rääkinud, et pärast «Harry Potteri» sarja on tal plaanis olnud uus lasteraamatute sari, mida ta nimetab «poliitiliseks muinasjutuks». Projekt lükkus edasi ja kuigi paberraamat ilmub selle aasta lõpus, siis digitaalsel kujul on see juba nüüd loetav. Pealegi veel tasuta, et lastel oleks isolatsioonis midagi teha.

Autori sõnul on tegu spetsiaalselt valju häälega ette lugemiseks mõeldud teosega, mille ta pani kirja siis, kui oma kahele väiksemale lapsele unejuttu välja mõtles. Samuti võivad seda iseseisvalt lugeda umbes 7–9-aastased lapsed, edastab Book Riot.

«The Ickabog» on lugu tõest ja võimu ärakasutamisest. «Et ennetada ilmselget küsimust: see idee tekkis mul umbes kümme aasta tagasi, mistõttu ei maksa sellest välja lugeda vastust millelegi, mis praegu maailmas toimub,» selgitas autor poliitilise maiguga lasteraamatu tagamaid. «Need teemad on ajatud ja võivad kehtida mis tahes ajastu või riigi kohta. «The Ickabog» ei ole «Harry Potter» ja selles ei ole maagiat.»

Raamatu trükiversioon ilmub oktoobris. Raamatu illustratsioonideks käib kirjaniku kodulehel joonistusvõistlus, et pakkuda kodus igavlevatele lastele veelgi põnevat tegevust. Võidupildid, mis pääsevad raamatusse, valib välja kirjastus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles