Kolm raamatut, mida Chelsea Handler soovitab suvel lugeda

Copy
Chelsea Handler.
Chelsea Handler. Foto: VALERIE MACON/AFP/Scanpix

Koomik ja saatejuht, raamatu «Minu lustlik elu» autor Chelsea Handler jagab Goodreads vahendusel suveks lugemissoovitusi.

1. Glennon Doyle «Untamed»

Aktivist, kirjanik ja kolme lapse ema Glennon Doyle esines neli aastata tagasi konverentsil, kui nägi saali astumas üht naist, kellesse ta esimese pilgu järel ära armus. Raamatu «Untamed» kirjutab ta naiste sisemisest häälest, mida on kultuuriliselt taltsutatud ja summutatud, maha vaikitud. Autori sõnul ütles see sisemine hääl talle tüdrukuna kes ta olla tahab, kuid maailma ta ümber sundis selle vaikima. Autobiograafilises mõtiskluses jõuab autor järeldusele, et mida vapram on naine oma südamehääle kuulamisel, seda õnnelikum ta ka on.

2. Lisa Taddeo «Three Women»

Paljukiidetud Lisa Taddeo teos uurib naise seksuaalsust ajakirjanduslikus võtmes. Menuk on pälvinud nii lugejate kui kriitikute heakskiidu ja on tõesti ime, et seda senini eesti keelde pole tõlgitud. Otsekohene ja tempokas raamat jutustab kolme väga erineva naise seksuaalsuse loo, ilustamata ja ausalt.

3. Min Jin Lee «Pachinko»

«Pachinko» on ühe Korea pere lugu läbi mitme põlvkonna, alates 1900ndate algusest. Pere kannatusi ja kordaminekuid kirjeldades võtab autor teemaks juured, usu, pere ja identiteedi. Raamat sobib hästi neile, keda huvitavad Korea ja Jaapani ajalugu ning kombed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles