Stieg Larssoni tegelaskuju Lisbeth Salander saab uue telesarja

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Lisbeth Salander (Claire Foy) filmis "The Girl in the Spider's Web" (2018).
Lisbeth Salander (Claire Foy) filmis "The Girl in the Spider's Web" (2018). Foto: Reiner Bajo/Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Rootsi kirjaniku Stieg Larssoni (1954–2004) ülipopulaarse «Millenniumi» sarja põhjal on tehtud mitu filmi. Neist ei ole aga sugugi küllalt. Peagi on oodata uut telesarja, mille kangelaseks on raamatutest tuttav kütkestav ja keeruline Lisbeth Salander.

Stieg Larssoni kolm romaani «Lohetätoveeringuga tüdruk», «Tüdruk, kes mängis tulega» ja «Purustatud õhuloss» ilmusid pärast autori surma ja said kiiresti rahvusvaheliselt väga menukaks. «Millenniumi» sarja jätkas teine hinnatud Rootsi kirjanik David Lagercrantz, kes on kirjutanud lisaks kolm raamatut: «See, mis ei tapa», «Mees, kes otsis oma varju» ja «Tüdruk, kes peab surema».

Amazon Studios andis teada, et alustas uue sarja tootmist, kus peategelaseks on ei keegi muu kui lohetätoveeringuga Lisbeth Salander. Sarjas on ta aga asetatud tänapäeva maailma ja juurde tuleb palju uusi tegelasi. Sarja loojate sõnul peaks naise uued seiklused meeldima nii vanadele kui ka uutele fännidele. Peaosatäitjat ei ole veel avalikustatud.

Varem on filmides Lisbeth Salanderit mänginud Noomi Rapace, Rooney Mara ja Claire Foy. «Millenniumi» sarja raamatuid on üleilmselt müüdud üle 100 miljoni eksemplari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles