Selgusid Prima Vista fänniloomingu konkursi võitjad

Copy
Kirjandusfestival Prima Vista rongkäik.
Kirjandusfestival Prima Vista rongkäik. Foto: Sille Annuk

Prima Vista raames toimunud fänniloomingu konkursi noorema vanuserühma parimaks kirjutajaks kuulutati Tartu Kesklinna kooli esimese klassi õpilane Robin Kärgets looga «Sipsik limusiinis». Vanema vanuserühma parima kirjutaja tiitel läks 23-aastasele Kert Vasemäele, kes saatis võistlusele loo «Hunt, kes teadis ussisõnu: seitse katkendit akadeemilistest tekstidest». 

Žürii kiitis Robin Kärgetsi oskust tuua Sipsiku lugu tänapäeva. Kert Vasemäe võistlustöö, mis tõi Harry Potteri maailma Eesti oludesse, tõusis teiste hulgas esile veel ka põneva formaadiga.

Fänniloomingu konkursile, mille eesmärk oli anda noortele võimalus teha pisike kummardus armastatud kirjandusteostele ja nende autoritele, esitati 17 tööd, neist 7 nooremas (kuni 10-aastased) ja 10 vanemas (11–26-aastased) vanuserühmas. Noored autorid olid inspiratsiooni saanud Harry Potteri sarja raamatutest, «Sõrmuste isandast», «Headest ennetest», aga ka «Sipsikust», «Jevgeni Oneginist» ning «Tõest ja õigusest».

Lugusid hindas viieliikmeline žürii, kuhu kuulusid kirjanik Reeli Reinaus, kirjanik ja žürii noorim liige Eliis Grigor, Laura Loolaid ulmeajakirjast Reaktor, pühendunud raamatukogutöötaja Aasa Sulg ning tudeng ja fänniloomingu tundja Liisa Jaakson.

Võitjate pidulik autasustamine on Prima Vista festivalil septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles