KAS OLED LUGENUD? Steven Spielbergi 2 lemmikraamatut, mis pakatavad põnevusest

Raamatuportaal
Copy
Steven Spielberg.
Steven Spielberg. Foto: Imago stock&people/ Scanpix

Oscariga pärjatud USA filmirežissöör ja produtsent Steven Spielberg on teinud väga palju põnevaid filme, mis üllatavad fantaasiarikkuse ja pingega. Nõnda pole ime, et tema lemmikraamatud on samuti seikluslikud.

Favobooks kirjutab, et filmirežissöör Steven Spielbergi lemmikraamat läbi aegade on James Fenimore Cooperi «Viimane mohikaanlane».

Jutustuse tegevus toimub 1757. aastal, Seitsmeaastase sõja ajal. Viimased mohikaanlased on delavari hõimu indiaanlased Tšingatšguk ja tema poeg Unkas. Nende sõber Natty Bumpo (Nahksukk) on karusloomakütt ja loodusinimene, kelle koduks on mets ja kes iialgi mööda ei lase. See on lugu sellest, kuidas nad Prantsuse ja indiaani sõja põnevatel päevadel riskisid eluga, et juhtida kaht inglise õde läbi vaenulike alade ning kuidas kahe võõra kultuuriga rahva vahel võib tekkida usaldus ja teineteisemõistmine.

Steven Spielbergi lapsepõlveaegne suur lemmik oli aga šoti kirjaniku Robert Louis Stevensoni «Aarete saar».

Teose peategelaseks on teismeline poiss nimega Jim Hawkins, kelle kätte satub ohtliku mereröövli kapten Flinti aardekaart. Jim otsustab koos oma sõprade dr Livesey ja maaomanik Trelawney'ga aarde üles otsida. Reisiseltskonnaga aga ühineb ka puujalaga piraadikapten John Silver koos mõne ustava mereröövliga. Koos asutakse laeva Hispaniola pardal teele Aarete saarele, kus algab võidujooks aardele. «Aarete saar» on läbi aegade üks enim dramatiseeritud kirjandusteoseid, millest on nüüdseks valminud enam kui 50 filmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles