«Šokolaadi» autor Joanne Harris hakkas kriisiajal Youtube’is kirjutamist õpetama

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Joanne Harris.
Joanne Harris. Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Raamatute «Šokolaad», «Ruunimärgid» ja «Viis neljandikku apelsini» autor, kirjanik Joanne Harris hakkas koroonakriisi ajal oma kodukontorist avaldama Youtube’is videoid oma soovitustega kirjutamiseks.

Joanne Harris on erinevates žanrites kirjutanud üle 25 teose, edastab Bookstr. Täiskohaga kirjanikuna on ta töötanud juba 20 aastat ja näinud enda sõnul selles valdkonnas suuri muutusi: digitaalse kirjastuse tõusu ning muutusi inimeste lugemisharjumustes ja autorite suhtlemises oma lugejatega. Mis aga ei ole tema sõnul muutunud, on inimeste tahe kirjutada. Kirjutamise kirg levib Harrise selgitusel aina edasi ning tänu internetile avaneb järjest rohkem võimalusi eneseteostuseks ja lugejateni jõudmiseks.

Harris jagab hea meelega soovitusi, kuidas kirjutamisega pihta hakata ja millele tähelepanu pöörata. Selleks on ta oma aastatega kogutud tarkused koondanud kümneks peatükiks, mille kohta ilmub aasta lõpus raamat «Ten Things About Writing» ja millest ta on teinud ka videoloengute sarja oma Youtube’i kanalil.

Kuna enne kirjanikuks hakkamist oli Joanne Harris õpetaja, tuleb tal loengute pidamine väga hästi välja. Peale põhiloengute jagab ta oma kanalil nõu ka novellide kirjutamise ja ebaõnnestumiste kohta. Vaata videoid siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles