Belbini juhtimisteooria: Edu puhul on vajalik paras annus realisimi

Copy
Mats Soomre.
Mats Soomre. Foto: Rauno Liivand

«Belbini teejuht. Kuidas tööl edu saavutada» annab suunised nii juhtidele õigete töötajate värbamiseks kui ka töötajaile sobiva töökoha leidmiseks. Belbini põhimõtted on maailmas laialt tunnustatud ning kasutusel ka KoostööKunstiKool Belbin Eestis, mille asutaja ja Belbini meeskonnarollide atesteeritud esindaja Eestis Mats Soomre on läbi viinud üle tuhande koolituse ja treeningu.

Edu meeskonnas saab alguse teadlikkusest enda ja teiste kohta

Mida ma siis esmaspäeva hommikul teisiti teen? Sageli esitavad selle küsimuse inimesed, kes on osalenud juhtimiskursusel või firma meeskonnatöö koolitusel. Kui olete selle raamatu läbi lugenud – isegi mitte päris kaanest kaaneni – olete loodetavasti saanud siit uut ambitsiooni ja soovi selgitada nii enda kui ka teiste praegust käitumist oma töökeskkonnas.

Miks see on oluline? Sest edu meeskonnas saab alguse teadlikkusest enda kohta ja teiste mõistmisest. Nende asjade mõistmine võib teid näiteks teie juhi vaatenurgast lähtuvalt töövestlusel teiste seast esile tõsta. Meeskonnarollid võivad aidata saavutada vastastikust mõistmist, sest pakuvad ühise keele ja kõigile etendamiseks sobiva rolli. Kui asjad kipuvad untsu minema, võivad meeskonnarollid pakkuda sobiva keele lepituseks. Relvastatuna objektiivsete teadmistega saate vältida mittemõistmisest tingitud solvanguid ja leevendada plahvatusohtlikke olukordi.

Oska juhtida oma nõrku külgi ja too välja tugevad

Ükskõik kuhu te valitud karjääriteel liigute, mõjutab teie käitumine suuresti teie lõplikku positsiooni. Väidetakse, et tööle võetakse inimest sellepärast, mida ta teab, ja lahti lastakse sellepärast, kes ta on. Meil kõigil on oma eripärad ja inimlikud nõrkused. Enamasti ei soovi keegi, et oleksime täiuslikud. Lõppkokkuvõttes tuleb meil osata pelgalt oma nõrku külgi juhtida ja tugevaid välja tuua. Oluline on suhtuda töösse entusiasmiga ja kindlameelselt, kuid selle protsessi käigus ennast mitte silmist kaotada. Edu puhul on vajalik paras annus realisimi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles