Harry Potteri raamatud saavad värsked illustratsioonid: esimene teos on müügile saabunud

Copy
Harry Potteri teos.
Harry Potteri teos. Foto: pexels.com

«Harry Potter» on briti kirjaniku J. K. Rowlingi seitsmeosaline romaanisari. Teosed räägivad tavainimeste eest peidetud võlurite ja nõidade maailmast ning selles toimuvast hea ja kurja võitlusest.

Kahe akna vahelisele seinale olid jala kõrgusele võõbatud sõnad, mis kiiskasid loitlevate tõrvikute valguses.

J. K. Rowling «Harry Potter ja saladuste kamber»
J. K. Rowling «Harry Potter ja saladuste kamber» Foto: Kirjastus Varrak

Kui väike närudes majahaldjas Dobby ilmub Privet Drive’i majja ja hoiatab, et Harry Potter ei tohi naasta Sigatüükasse, kahtlustab Harry, et selle taga võib olla tema vana vaenlane Draco Malfoy.

Pärast seda, kui Ron Weasley on päästnud ta võlutud lendava autoga kohutavate Dursleyde juurest, veedab ta ülejäänud suve Jäneseurus.

Elu Weasleyde juures on nii täis igasuguseid maagilisi meelelahutusi, et Harry unustab Dobby ahastavad hoiatused peagi. Kuid koolis kordab pimedasse koridori võõbatud pahaendeline sõnum Dobby ennustust, et juhtuma hakkavad hirmsad asjad. 

Imeliste illustratsioonide autor Jim Kay, Kate Greenaway medali võitja, loob vapustavalt üksikasjaliku võlurite maailma selles J.K. Rowlingu klassikalise sarja teise raamatu illustreeritud väljaandes, mis sobib suurepäraselt nii andunud fännidele kui ka uutele lugejatele.

«Mulle meeldib see, kuidas Jim Kay Harry Potteri maailma tõlgendab, ma olen tänulik, et ta on sellele oma andega kaasa aidanud ja ma pean seda endale suureks auks,» sõnas raamatusarja autor.

Selle armastatud sarja raamatuid on müüdud maailmas üle 500 miljoni eksemplari ja tõlgitud 79 keelde. Raamatute põhjal on valminud kaheksa menukat filmi.

Jim Kay võitis 2012. aastal Kate Greenaway medali illustratsioonide eest Patrick Nessi raamatule «Koletis kutsub». Ta õppis raamatute illustreerimist Westminsteri Ülikoolis ning on pärast selle lõpetamist töötanud Tate Britaini galerii raamatukogus ja arhiivides ning Kew Kuninglikus Botaanikaaias.

Pärast tema personaalnäitust Richmondi galeriis pöördus tema poole üks kirjastaja ning siis algaski tema vabakutselise illustraatori elu. Jim on teinud koostööd filmi- ja teleprojektidega ning osalenud grupinäitusel «Mälupalee» Victoria ja Alberti muuseumis.

«Harry Potteri ja tarkade kivi» illustreeritud väljaanne võeti kogu maailmas vastu vaimustusega. Jim illustreerib kõik seitse Harry Potteri sarja romaani.

Apollo e-poe link raamatule SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles