Tom Valsberg selgitab: mis tolku me saame mediteerimisest?

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Lastelaager Täiskasvanutele 2019. Pildil Tom Valsberg.
Lastelaager Täiskasvanutele 2019. Pildil Tom Valsberg. Foto: Kadri Valsberg

Tom Valsberg on rändmuusik ja sõnasepp, kes on ohtralt maailmas ringi reisinud. Rännakutest inspireeritult on Tom kirjutanud palju indigolaste laule, avaldanud luuletusi ning rännulugusid. Tomi raamat «Kuidas rännata ilma hirmuta» räägib välismaal reisimisest ja sellega seotud hirmude ületamisest. Lisaks pühendab Tom raamatus suure osa ka siserännakutele.

Loe raamatust «Kuidas rännata ilma hirmuta» katkendit, mis räägib meditatsiooni kasulikkusest.

Mis on mediteerimisest tolku?

Tom Valsberg «Kuidas rännata ilma hirmuta».
Tom Valsberg «Kuidas rännata ilma hirmuta». Foto: Raamat

1. Suureneb võime süveneda.

Selge, uitmõtetest häirimatu mõistus aitab olla eesmärkide saavutamisel järjekindlam ja tulemuslikum.

2. Vähem muretsemist tühiste asjade pärast.

Vahel ärritume kõiksugu asjade peale ja tunneme end räbalalt: keegi ei käitu nii, nagu eeldasime ja miski ei ole täpselt nii, nagu tahaksime. Mediteerimine võimaldab emotsionaalselt distantseeruda probleemidest, mis aitab neid probleeme selgema mõistusega lahendada. Muretseme ebaoluliste asjade pärast vähem ja näeme suurt pilti selgemalt.

3. Parem tervis.

Edukas meditatsioon vähendab stressi nii mõistuses kui kehas. Kui keha on stressivaba, käivituvad automaatselt enesetervendamise loomulikud mehhanismid ja füüsiline olukord paraneb.

4. Saame iseenda olemusest teadlikumaks.

Meditatsioonis tajub igaüks omal moel rohkem oma tõelist olemust. Pole harvad arusaamad, et me pole oma keha, mõistus ega tunded, keegi on justkui meie sees ja vaatab seda kõike. Aga kes see on?

«Kõige suurem takistus edukalt mediteerimisel on Idee sellest, et Sa mediteerid ja usud, et pead midagi saavutama.» Eckhart Tolle

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles