Loomingu Raamatukogu ja Tartuff esitlevad Milan Kundera teost «Veidrad armastuslood»

Copy
Milan Kundera.
Milan Kundera. Foto: Jovan Dezort/AP/Scanpix

Sel reedel, 14. augustil kell 17 toimub Tartus Pepe’s «Loomingu Raamatukogu kuldsarja» neljanda raamatu esitlus.

Milan Kundera, «Veidrad armastuslood».

Raamat

«Loomingu Raamatukogu kuldsarja» neljanda raamatuna on ilmunud tšehhi kultusautori lühilood, mis vaatlevad armastuse ja põlguse, tõe ja vale, olemise ja näivuse keerukaid vahekordi. Autor on öelnud, et leidis just neid kirjutades oma õige tooni, «iroonilise kõrvalpilgu maailmale ja omaenese elule», ning temast sai romaanikirjanik.
 
On omamoodi sümboolne, et esimene eesti keeles ilmunud Kundera raamat oli kogumik «Naljakad armastuslood: kolm melanhoolset anekdooti», mis ilmus Lembit Remmelgase tõlkes Loomingu Raamatukogu sarjas juba 1965. aastal. Hiljem kirjutas Kundera veel kaks kogumikku armastuslugusid ja kõigi kolme põhjal pani kokku valimiku, mida on tõlgitud mitmekümnesse keelde ja mille eestikeelne esitrükk ilmus Küllike Tohveri tõlkes aastal 2011.
 
«Veidrad armastuslood» on tšehhi keelest tõlkinud Küllike Tohver, saatesõna kirjutanud Jiři Opelík.
«Veidrate armastuslugude» esitlusel vestlevad autorist ja tema loomingust režissöör ja kirjanik Kadri Kõusaar ning raamatusõber Siim Lill.
 
NB! Uuri Tartuffi programmi ja terviseinfot siit! Hoiame ennast, hoiame üksteist – kui enesetunne ei ole päris õige, jääme koju.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles