Parima rokk-kitarristi Jimi Hendrixi meenutusõhtul esitletakse värsket biograafiat «Wild Thing»

Copy
Jimi Hendrixi DVD "Hear My Train A Comin" kaanefoto.
Jimi Hendrixi DVD "Hear My Train A Comin" kaanefoto. Foto: Legacy Recordings HANDOUT/REUTERS/Scanpix

17. septembril toimub geniaalse Jimi Hendrixi meenutusõhtu, kus haaravaks tervikuks ühinevad helid ja sõnad.

Philip Norman, «Wild Thing».
Philip Norman, «Wild Thing». Foto: Koolibri

Rokkmuusika ühe säravaima tähe, traagiliselt vara lahkunud geniaalse muusiku Jimi Hendrixi meenutuskontserdil klubis Philly Joe astuvad lavale Jaak Sooäär, Robert Linna, Henno Kelp ja Kristjan Kallas ning toimub kogu maailmas neil päevil ilmuva biograafia «Wild Thing» Eesti esmaesitlus.

Pool sajandit pärast maailma parimaks rokk-kitarristiks nimetatud Jimi Hendrixi surma tunneme teda endiselt kui ainulaadset muusikut, kes avardas kitarrimängu mõistet ning tõi klassikalisse rokki hulganisti uuendusi.

«Wild Thing» on võrratu meisterlikkusega kirjutatud elulooraamat, aga ka tolle vastuolulise ajastu – 20. sajandi kuuekümnendate aastate – haarav kroonika.

Kogenud muusikabiograaf Philip Norman tõstab tõelise Jimi Hendrixi kõrgemale müütilise ikooni staatusest. Ta alustab väikese Busteri päritolust, lapsepõlvest ja esimesest kitarrist, kirjeldab Jimi teed eduni mõlemal pool ookeani ning jõuab nende päevadeni, mil kõik hakkas kiiva kiskuma.

Raamatu tõlkis Kaisa Ling ja avaldas Koolibri.

Meenutuskontserdil kuulatakse Jimi Hendrixi muusikat, avatakse esitatavate lugude tausta ja loetakse katkendeid raamatust «Wild Thing». Kontsert-esitlus toimub klubis Philly Joe Vabaduse väljak 10 ja algab kell 20. Raamatut saab kohapeal osta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles