Lugeja avastas ajaloolisest romaanist naljaka viite arvutimängule

Copy
Iiri kirjanik John Boyne.
Iiri kirjanik John Boyne. Foto: VINCENT WEST/Reuters/Scanpix

Raamatu «Poiss triibulises pidžaamas» autor John Boyne on lisanud oma viimasesse ajaloolisesse romaani «A Traveller at the Gates of Wisdom» mõned kummalised viited.

Kirjanik ja agar Twitteri kasutaja Dana Schwartz jagas Redditist John Boyne’i raamatust lõiku, milles on loetletud punase riidevärvi koostisosasid. Kuigi tegu on ajaloolise romaaniga ja võib oletada, et lugejad ootavad sellest teatud määral tõsielul põhinevaid fakte, siis on kummastav, et autor on nimetanud värsi koostisosadena ka väljamõeldud koostisosi, mis on tuntud videomängust Zelda. Loetelus on maagilise olendi sabasulg ja võluseened, edastab Bookstr.

Võiks arvata, et tuntud kirjanik on ajaloolise romaani kirjutamisel uurimistööd tehes veidi hoolikam, kuid tuleb välja, et tegijal juhtub, ja kirjanik ise end halvasti ei tunne. Kui Boyne oma eksimusest teada sai, sai ta kõhutäie naerda ja tunnistas, et on eksimuses tõesti süüdi. Lisaks avaldas ta arvamust, et saab seda anekdooti oma esinemistel veel aastaid edasi rääkida.

Augustis ilmunud ajalooline romaan «A Traveller at the Gates of Wisdom» on seikluslik lugu inimajaloost, mida jutustatakse läbi mitme põlvkonna eluloo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles