Emeriitprofessor Anne Luik soovitab: raamat, mis innustab ja paneb mõtlema

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Emeriitprofessor Anne Luik.
Emeriitprofessor Anne Luik. Foto: Mana Maasik

Kirjanduslinn Tartu oktoobri lugemissoovitus on 2018. aastal Vahur Loki tõlkes ilmunud Gunter Pauli «Sinine majandus 3.0», kirjastuselt Lilleoru. Oma soovituse annab mahepõllunduse eestkõneleja emeriitprofessor Anne Luik.

Anne Luik ütleb oma valiku selgituseks nii: «Inimene vajab nii loodust kui majandust. Loodust annab hoida ökosüsteemide talitlusi järgivate nutikate majandamisviisidega, parandades samal ajal kohalike inimeste heaolu. Selliseid maailma eri paigus juba toimivaid majandussüsteeme kirjeldatakse Pauli raamatus mõtlemapanevalt ning innustavalt.»

Anne Luik tsiteerib Paulit, keda on nimetatud ka kestliku ettevõtluse Steve Jobsiks: «Sinine majandus tähendab ökosüsteemide saavutuste kohaldamist majandussüsteemides, kasutades kogukondade tarkust. Sinise majanduse juurutamine tagab tõepoolest, et inimsüsteemid, õigupoolest kõik elussüsteemid, suudavad saavutada stabiilsuse ja julgeoleku, mis kaitseb ja hoiab nende evolutsioonilist ja uuenevat teed.»

Kirjanduslinna soovitused on ajendatud Tartu kuulumisest UNESCO rahvusvaheliste kirjanduslinnade võrgustikku. Teiste soovitustega saab tutvuda siin, suuremat inspiratsiooni saab Tartu linnaraamatukogu lugemissoovituste blogist.

Järgmisena jagab oma lugemiselamust Tartu linnakirjanik 2020 Carolina Pihelgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles