Tallinna Tervishoiu Kõrgkool pani oma 80 aasta teadmised kahte raamatusse

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Õendus- ja hoolduskeskus Ravi tn 2.
Õendus- ja hoolduskeskus Ravi tn 2. Foto: Mailiis Ollino

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis anti 80. sünnipäeva puhul välja kaks raamatut ajaloost, inimestest ja teadmistest, «Eesti õendus ajas ja muutumises» ning juubeliraamat «Kuldlõige».  

Teadus- ja õppemetoodiliste artiklite kogumikuga «Eesti õendus ajas ja muutumises» on Tallinna Ülikooli sotsiaaltervise professor Merike Sisaski sõnul maha pandud oluline märk Eesti õenduse hetkeseisu ja arenguloo publitseerimisel rahvuskeeles.

Kogumiku artiklite sisu käsitleb Eesti õenduse kujunemislugu kuni tänapäevaste õendusteaduse ja -praktika teemadeni ning on väärtuslik allikas õdede koolitamisel. «Eesti õendus ajas ja muutumises» koostajad on Taimi Tulva, Merle Talvik ja Ülle Ernits, kujundaja Merike Pinn.

Kogumikku «Eesti õendus ajas ja muutumises» saab lugeda SIIT.

Lisaks kogumikule ilmus kooli inimestest ja ajaloost raamat «Kuldlõige», mille kaante vahel ärkavad ellu mälestused, mis puudutavad paljusid.

«Õppijad ja töötajad, kes on koolist läbi käinud aastakümnete jooksul, kannavad meist midagi kaasas ja igaüks nendest on jätnud meisse midagi endast. Kuigi meie maja Kännu tänaval ei ole vana, on selle seinte vahel toimunud palju head, mis omakorda peegeldub meie rahva tervises,» tõdeb rektor Ülle Ernits raamatu eessõnas.  

«Kuldlõiget» illustreerib rikkalik fotomaterjal koolist, inimestest, õppimisest ja õpetamisest. Juubeliraamatu «Kuldlõige» tekstid on loonud Svea Talving, kujundanud Merike Pinn, fotod teinud Marek Metslaid.  

Raamatut «Kuldlõige» saab lugeda SIIT.

Tänavu oktoobris 80. aasta juubelit tähistav Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on kujunenud arvestatavaks õppeasutuseks Eesti kõrg- ja kutseharidusharidusmaastikul, olles laienenud Pärnusse, Kuressaarde, Kohtla-Järvele ja paljudesse teistesse Eesti paikadesse, pakkudes ka töökohapõhist õpet. Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis on võimalik õppida 15 erialal ja võimalused aina kasvavad. Tänavu veebruaris lõpetas kõrgkoolis ka esimene lend terviseteaduse magistreid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles