Barack Obama mahukas elulugu ilmub pärast USA presidendivalimisi

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: RICARDO ARDUENGO/AFP/Scanpix

USA endise presidendi Barack Obama autobiograafia «A Promised Land» ilmub 17. novembril, kaks nädalat pärast sealseid presidendivalimisi. 768-leheküljeline raamat ilmub korraga 25 keeles. Paberraamatuga samal ajal ilmub ka audioraamat, mille on Obama ise sisse lugenud.

Raamatu kirjastaja Penguin Random House andis pressiteate vahendusel teada, et mahukas teos on Obama eluloo esimene osa, milles ta käsitleb oma esimest ametiaega. Teise osa ilmumisaeg pole veel teada.

«Pole teist sellist tunnet kui raamatu valmimine, ja ma olen selle üle uhke,» sõnas Obama, kelle selgitusel on raamatus tema võimalikult ausad ülestähendused presidendikampaaniast, tollastest võtmesündmustest, olulistest inimestest, vigadest ja õppetundidest. «Püüdsin raamatus anda lugejatele edasi ka minu ja Michelle’i isiklikku teekonda nende aastate jooksul, koos kõigi tõusude ja mõõnadega.»

Lisaks leiab Obama sõnul raamatust tema nägemuse, kuidas parandada Ühendriikides tekkinud ühiskondlikke lõhesid ja teha nii, et demokraatia toimiks igaühe heaks. «See on ülesanne, mis ei sõltu ühestki presidendist, vaid kõigi meie kodanike ühistööst,» lisas ta.

Autori sõnul on raamat ka lõbus ja informatiivne lugemine, mis võiks julgustada eeskätt noori lugejaid nii USAs kui mujal maailmas, et nad leiaksid endas jõu maailma paremaks muuta.

Barack Obama abikaasa Michelle Obama 2018. aastal ilmunud «Minu lugu» osutus ülipopulaarseks ja selle põhjal valmis ka Netflixi dokumentaalfilm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles