Prima Vista teist nädalat täidavad nii eesti kui väliskirjandusele pühendatud sündmused

Copy
Kirjandusfestival Prima Vista rongkäik.
Kirjandusfestival Prima Vista rongkäik. Foto: Sille Annuk

Järgmisel nädalal algav kirjandusfestivali Prima Vista teine osa ühineb nädalal lõpul nüüdiskultuuri tutvustava interdistsiplinaarse festivaliga Hullunud Tartu, et tuua publikuni nii kirjandus-, kunsti- kui muusikaüritusi. Kultuurinädala üheks suursündmuseks tõotab kujuneda kolmapäeva õhtul Alexela loomelaval kulmineeruv rahvusvaheline luulevideote võistlus Slam-O-Vision.

«Prima Vista teine nädal sai planeeritud küll mitmete väliskülaliste kohtumiseks meie lugejatega, kuid keeruline olukord maailmas mõjutab mõistagi ka meie festivali kava,» tõdes MTÜ Kirjandusfestival Prima Vista juhatuse esinaine Annika Aas. «Mitmed kutsutud kirjanikud on meid aga oma teostega inspireerinud erinevatel teemadel üritusi korraldama. Nad on nö varjuna meie festivalil kohal.»

Saksa autori Uwe Laubi teaduspõnevik «Torm» ajendas keskenduma kliima ja keskkonna teemadele ning korraldama selleteemalise aruteluõhtu. Hispaaniakeelsest kirjandusest ja selle eripäradest kõneldakse inspireerituna Julio Lłamazarese teosest Kuidas vaadata vett». Toimub ka Briti kultuuriteoreetiku ja ühiskonnakriitiku Mark Fisheri pärandile pühendatud vestlusring.

Rahvusvahelist mõõdet lisab festivalile kesknädalal toimuv Slam-O-Visioni luulevideote võistluse hääletusõhtu, kus seitsme UNESCO kirjanduslinna esindajate seast selgitatakse just meie publiku ees välja tänavune võitja. Tartust astub võistlustulle Heidi Iivari luuletusega «Meie suguvõsa mehed». Ehkki ametlik võitja selgub osalevate linnade antud punktide põhjal, on kõigil võimalik videoid vaadata ja lemmikule hääl anda ka võistluse kodulehel. Võistlusel kuulutatakse eraldi välja veebihääletuse võitja.

Lisaks toimuvad festivali raames mitmed raamatute esitlused, kontserdid ja töötoad ning teisipäeval saab ülikooli raamatukogu fuajees külastada raamatulaata.

Kirjandusfestival Prima Vista teine nädal toimub 9.-14. novembrini. Tänavusest teemast «Inimese varjud» lähtuvalt on programmi keskmes on mälu, vaimne tervis, teadmised ja inimese mõju keskkonnale. 

Festivali täieliku kava leiad siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles