Oksjonile lähevad kuninganna Victoria haruldased lapsepõlveraamatud

Copy
Kuninganna Victoria portree aastast 1890.
Kuninganna Victoria portree aastast 1890. Foto: Akg-images/ Scanpix

Inglismaal lähevad 19. novembril Forumi oksjonile kuninganna Victoria raamatud Kensingtoni palee lasteraamatukogust. Ühe raamatu sisse on kuninganna ka kahes kohas oma nime sisse kirjutanud.

Üks oksjonil maha müüdavatest raamatutest kannab pealkirja «The Keepsake» (Mälestusasi) ning see on välja antud 1818. aastal. Kuninganna Victoria kirjutas oma nime raamatusse, kui ta oli 8-aastane, edastab SWNS. Luule- ja pildiraamatu on välja andnud trükikoda Darton & Harvey.

Teine on 1824. aastal trükitud värsiraamat «The Daisy», mis sisaldab õpetlikke jutukesi lastele. Raamatute eest loodetakse oksjonil saada 2000-3000 naela ehk umbes 2300-3400 eurot.

Lasteraamat, millesse kuninganna Victoria on oma nime sisse kirjutanud.
Lasteraamat, millesse kuninganna Victoria on oma nime sisse kirjutanud. Foto: Forum Auctions / SWNS/ Scanpix

Mõlemad lasteraamatud kinkis siis veel printsess Victoria oma sõbrale George Dent Pakenhamile. Säärased kinkeraamatud on ääretult haruldased. Neid võisid saada vaid printsess Victoria külalised, kes said raamatud meeneks Kensingtoni palees tema sünnipäeval käies.

Victoria (1819 – 1901) oli Suurbritannia ja Iirimaa Ühendkuningriigi kuninganna ning 1876. aastast India keisrinna, kes tuli troonile 18-aastaselt. Tema valitsemisaeg kestis 63 aastat, 7 kuud ja 2 päeva. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles