Pink Floydi trummar Nick Mason meenutab: meie püramiid oli kergemini äratuntav kui meie ise – ning just nii meile meeldiski

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Pink Floyd Stockholmis enne esinemist 1967. aastal. Pildil vasakult: Syd Barrett, Richard Wright, Nick Mason (istumas) ja Roger Waters.
Pink Floyd Stockholmis enne esinemist 1967. aastal. Pildil vasakult: Syd Barrett, Richard Wright, Nick Mason (istumas) ja Roger Waters. Foto: LARS GROTH / SCANPIX/DN

Kirjastuselt Koolibri on ilmunud Nick Masoni kirjutatud biograafia «Inside Out. Isiklik lugu: Pink Floyd». Loe raamatust katkendit!

Pärast «Dark Side’i» edu saime me Stormi ja Hipgnosisega teoks teha ka keerukamaid ideid. Storm pakkus välja neli-viis ideed, mis seostusid albumi teemadega – sealhulgas läbi liiva ujuv mees, hüpe külmunud vette, põlev ärimees ja lendav loor – ning selle asemel, et valida välja üks, otsustasime kasutada neid kõiki.

Kui albumi salvestamine oli lõppenud, pöörasime oma tähelepanu laivesinemistele. Otsustades, et kutsume tagaprojektsiooni jaoks spetsiifilisemate videote tegemiseks režissööri, sõlmisime lepingu ungari režissööri Peter Medakiga, kelle varasemate filmide seas olid «Päev Joe Eggi surmas» ja «Valitsev klass», ning ta filmis uuesti lood «Money» ja «On The Run». Professionaalse filmirežissööri kasutamine peegeldas meie soovi lülitada sisse veelgi kõrgem käik, ning sama loogika põhjal palusime ka Gerald Scarfe’il teha valmis animatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles