Ilmus Tema Pühaduse XIV dalai-laama illustreeritud elulugu

Copy
Tiibeti vaimse liidri dalai-laama Tenzin Gyatso pressikonverents Tallinnas 2011. aastal.
Tiibeti vaimse liidri dalai-laama Tenzin Gyatso pressikonverents Tallinnas 2011. aastal. Foto: Raigo Pajula

Kirjastuselt Helios on ilmunud Matti Piirimaa tõlkes Tenzin Geyche Tethongi kirja pandud biograafia «Tema Pühaduse XIV dalai-laama illustreeritud elulugu»

Tenzin Geyche Tethong, «Tema Pühaduse XIV dalai-laama illustreeritud elulugu».
Tenzin Geyche Tethong, «Tema Pühaduse XIV dalai-laama illustreeritud elulugu». Foto: Raamat

Rikkalikult illustreeritud elulugu koos ajaloo- ja pärandikogumiga annab üksikasjaliku ülevaate dalai-laama elust ning Tiibeti saagast. Lähedaste meenutuste ning 400 ainulaadse foto ja dokumendi abil jutustab autor, kuidas paguluses loodi olematusest oma riik ning kuidas Tema Pühadus on järelejätmatult oma rahvast ühendanud. See on põhjalik ja mitmekülgne lähiportree ikoonilisest juhist, tema pärandist, eesmärkidest ja loovast nägemusest, mis on võitnud kogu maailma inimeste tähelepanu ja südame.

Jane Moore on spetsialiseerunud Tiibeti visuaalmaterjalide kogumisele. Tema asutatud fotoraamatukogu Tibet Images on maailma kuulsaim Tiibeti rahvale pühendunud kommertsarhiiv. Jane Moore töötas aastaid Londoni ajakirja Sunday Times Magazine fototoimetajana.

Tenzin Geyche Tethong on töötanud üle neljakümne aasta Tema Pühaduse isikliku abina ja olnud tema usaldusväärne kaaslane läbi elu. Nüüd kirjutab ta oma rahva loo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles