Ewert Sundja pani Sipsiku laulud illustreeritud lauluraamatusse

Copy
Illustratsioon raamatust «Sipsik – filmi- ja lauluraamat».
Illustratsioon raamatust «Sipsik – filmi- ja lauluraamat». Foto: A Film Eesti

Ewert Sundja loodud muusika ja laulud filmist «Sipsik» on jõudnud nootidena raamatusse ja fonogrammidena CD plaadile. 

«Sipsik – filmi- ja lauluraamat».
«Sipsik – filmi- ja lauluraamat». Foto: A Film Eesti

Lisaks filmist tuntud «Sipsiku laulule» ja «Sõprade laulule» tulevad esmakordselt esitlemisele Ewert Sundja ja Leelo Tungla loodud uued lastelaulud. Ilmub täiesti uus kollektsioon Eesti lastelaule, mis ilmuvad koos nootide, fonogrammide ja helilooja kommentaaridega.

«Sipsik – filmi- ja lauluraamat» on mänguliselt hariv teos filmi- ja muusikahuvilistele lastele. Raamat sisaldab rohkete illustratsioonidega ülevaadet animafilmi tegemisest ja sellele muusika loomisest, samuti kõikide filmis kõlanud laulude noote ja sõnu.

Raamatuga on kaasas CD plaat, kus on filmis kõlanud laulud ja muusika, uued laulud ning kõikide laulude fonogrammid kaasa laulmiseks.

Helilooja Ewert Sundja jutustab raamatus filmimuusika kirjutamisest ja sellest, kuidas muusika on pildi abimees. «Olen siia raamatusse kogunud kõik filmis kõlanud laulude noodid koos akordimärkidega, et saaksid end kas klaveri, kitarri või ukulelega saata. Iga laulu juurde kirjutasin väikese jutukese, kuidas muusika sündis või mida tähele panna,» ütleb ta.

Illustratsioon raamatust «Sipsik – filmi- ja lauluraamat».
Illustratsioon raamatust «Sipsik – filmi- ja lauluraamat». Foto: A Film Eesti

«Mul oli suur rõõm olla üks «Sipsiku» filmi režissööridest. «Sipsik» on animafilm. Täispika animafilmi tegemine on aeganõudev ja keeruline töö ning seda aitab teha palju inimesi. Siin raamatus räägin sulle animafilmi tegemise tööetappidest,» lubab omalt poolt režissöör Meelis Arulepp. «Neid kõiki on vaja, et üks tore lastefilm kokku panna!»

Raamatu esitlus toimub 3. detsembril kell 18 Solarise Apollos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles