Argo Ideon raamatust «Rahvusvahelised mehed»: Eesti lähiminevikus on vähe nii põnevaid perioode (9)

Argo Ideon
, autor
Copy
Eesti ja Vene välisministrite legendaarne kohtumine Petroskois 1996. Vasakul Venemaa välisminister Jevgeni Primakov, kellest mõni aeg hiljem saab peaminister. Seljaga on Indrek Tarand, edasi paremale Sven Jürgenson, välisminister Siim Kallas, Eesti suursaadik Mart Helme ja Alar Streimann.
Eesti ja Vene välisministrite legendaarne kohtumine Petroskois 1996. Vasakul Venemaa välisminister Jevgeni Primakov, kellest mõni aeg hiljem saab peaminister. Seljaga on Indrek Tarand, edasi paremale Sven Jürgenson, välisminister Siim Kallas, Eesti suursaadik Mart Helme ja Alar Streimann. Foto: Foto raamatust

Millest räägib raamat «Rahvusvahelised mehed»? Eesti Vabariigi välisministeeriumi algust on ilukirjanduslikus kastmes serveerinud suurepäraselt Mihkel Mutt oma teoses «Rahvusvaheline mees».

Mina seevastu kirjeldan oma raamatus Eesti välissuhtluse sündmusi ja protsesse dokumentaalses võtmes, hõlmates ajavahemikku 1994. aasta algusest kuni 2004. aasta kevadeni. Eesti lähiminevikus on vähe perioode, mis peidavad endas nii palju põnevat ja hoogsat, kui see kümnend, mis päädis Euroopa Liidu ja NATOga ühinemisega. Kui 1994. aasta veebruaris asus Eesti välisministeeriumi kantsleriks 30aastane Indrek Tarand, tähistas see ka Eesti välisametkonna kujunemise algetapi lõppu. Algas täiesti uus elu.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles