ETV2 alustab uue saatesarjaga raamatutest

Copy
Saade "Plekktrummi raamatud".
Saade "Plekktrummi raamatud". Foto: Kairit Leibold / ERR

Teisipäeval, 1. detsembril kell 21.30 toob ETV2 ekraanile kuueosalise saatesarja «Plekktrummi raamatud», mis avab kirjanduse kaudu inimeseks olemist ja ajatuid elulisi teemasid.

«Plekktrummi raamatud» on ETV2 vestlussaate «Plekktrumm» erisaadete sari, mis sellest teisipäevast täiendab teleõhtuid vestlustega raamatutest, lugemisest ja kultuurist. «Kutsume vaatajaid kiire elutempo rattalt korraks maha astuma, et mõtiskleda elu olemuse ja väärtusküsimuste üle,» sõnab ETV2 peatoimetaja Viola Salu.

ETV2 uus saade avab koos Eesti säravaimate mõtlejatega elulisi teemasid läbi kirjanduse. Kokku jõuab vaatajateni kuus kohtumist, kus iga saade keskendub ühele aktuaalsele teemale, mille aluseks on väärt teosed eesti kirjandusest, värsketest tõlkeraamatutest või esseistikast. Saatekülalistega vestleb Joonas Hellerma.

«Plektrummi raamatud» avasaate keskmes on piibel kui kirjanduse tüvitekst. Milline koht on piiblil eesti kultuuris ja millistele kaasaja küsimustele tasub piiblist otsida vastuseid? Piibli tõlkimisest, lugemisest ja tsiteerimisest kõnelevad teoloog ja piiblitõlkija Toomas Paul, kirjanik Tõnu Õnnepalu ning jurist Heili Sepp.

Saatesarja teine peatükk arutleb armastuse ja suhete üle kirjanduse suurteostes. Eesti keeles ilmus mõne aja eest J. W. Goethe romaan «Hingesugulased», mille üheks teemaks on konflikt abielu ja armastuse vahel. Kas abielu ja isiklik õnn on ühildatavad? Goethe, Tammsaare ja teiste kirjanike abielukujutusest kõnelevad kirjandusloolane Liina Lukas, pereterapeut Katrin Saali Saul, tõlkija Triinu Tamm ja kirjanik Tõnu Õnnepalu.

Kokku jõuab vaatajate ette kuus eri-ilmelist kirjandusteemalist vestlust. ETV2 eetris jätkub esmaspäeviti ka «Plekktrumm», mis sel nädalal on pühendatud Voldemar Panso sünniaastapäevale. Joonas Hellerma külaline on Ain Lutsepp, kes vestleb Panso pärandist ja mõjust kaasaegsele teatrile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles