Steve Martinist Macaulay Culkinini: filmistaarid, kes on ühtlasi ka raamatuautorid

Copy
Steve Martin (vasakul), Macaulay Culkin (paremal).
Steve Martin (vasakul), Macaulay Culkin (paremal). Foto: REUTERS/Kevork Djansezian/©IS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Lugematul arvul filmitähti on kätt proovinud laulja, moelooja ja isegi kokana, kuid vaid käputäis A-kategooria staare on kirjutanud raamatu.

Steve Martin

Steve Martin.
Steve Martin. Foto: imago stock&people via www.imago-images.de/imago images/Future Image/Scanpix

Steve Martin on tuntud koomiliste rollide poolest filmides «Pruudi isa», «Kolm amigot!» ja «Seltsis segasem», kuid mitte eriti tuntud kirjanikuna. Kuulus näitleja andis 2000. aastal välja romaani pealkirjaga «Shopgirl», mille põhjal valmis 2005. aastal isegi film.

Hilary Duff

Hilary Duff.
Hilary Duff. Foto: Chris Pizzello/AP/Scanpix

Hilary Duff on üks neist kuulsustest, kes saab kõigega hakkama. Duff oskab nii laulda, näidelda kui ka raamatuid kirjutada. Ta on välja andnud juba kolm raamatut.

Tema debüütromaan «Elixir» ilmus 2010. aastal, tegemist on paranormaalse romantilise romaaniga noortele täiskasvanutele. Kuna raamat oli nii edukas, siis sai see veel kaks järge.

Hugh Laurie

Hugh Laurie.
Hugh Laurie. Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/SCANPIX

Romaanil «The Gun Seller» on kõik, mida te ühest spioonipõnevikust võiksite tahta. Seal on CIA agendid, mõrvakatsed, terroristid ja kogu aeg tegevus käib.

Mida aga enamik inimesi ei tea, on see, et selle kirjutas näitleja Hugh Laurie, kes on enim tuntust kogunud dr House'i tegelaskujuna.

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin.
Macaulay Culkin. Foto: VALERIE MACON/AFP/SCANPIX

Kuulsa lapsnäitleja Macaulay Culkini esimene raamat pealkirjaga «Junior» on kindlasti kõike muud kui tüüpiline raamat. Romaan on osaliselt memuaarteos, mis järgneb tegelaskujule Juunior ning on tunnistajaks kangelase tähelennule ja pingelistele suhetele isaga. 

Raamat koosneb mälupiltidest, mis ei ole ilmtingimata loogilises järjekorras. Veidra ülesehitusega teos kannab ka hulgaliselt tumedaid mõtteid. 

Molly Ringwald

Molly Ringwald.
Molly Ringwald. Foto: André Havergo/imago/Future Image/Scanpix

Molly Ringwaldi debüütromaan «When It Happens To You» on lugudeseeria väljakutsetest, mis täiskasvanutel suhetes ette tulevad. Raamat käsitleb viljatust, truudusetust, kuulsust ja perekondlikke probleeme - kõiki asju, mis võivad tema lugejaid kõlatada.

B.J. Novak

B.J. Novak.
B.J. Novak. Foto: Birdie Thompson/ADM/Capital Pictures/BT/ADM/Capital Pictures

B.J. Novak kirjutas oma esimese lasteraamatu pealkirjaga «The Book With No Pictures» (raamat ilma piltideta) 2014. aastal ja tegemist ongi täpselt sellega, mida pealkiri lubab: raamatul pole illustratsioone ega isegi autorifotot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles