SÜDANTSOOJENDAV Inimesed annetasid raha, et pime tüdruk saaks endale punktkirjas Harry Potteri raamatud

Copy
Emrie.
Emrie. Foto: Gofundme

Kanada tüdruk Emrie sündis väga haruldase geenirikkega, mis jättis ta nägemisest ilma. Sellest hoolimata on tüdruk suur raamatute austaja ja tänu heade inimeste abile täitus ka tema suur unistus - ta sai Braille ehk punktkirjas Harry Potteri romaanisarja.

Emrie tädi Katelyn Suteri sõnul õppis neiu punktkirja selgeks juba 4-aastaselt ning on hetkel selles vallas oma eakaaslastest mitu aastat ees.

Mõni kuu tagasi hakkas Emrie isa Jared talle igal õhtul enne und Harry Potteri raamatuid lugema. Ja nagu karta võis, armus Emrie üsna pea raamatus kujutatud tegelastesse ja maagilisse maailma ära.

Sel hetkel otsustas tüdruk, et sooviks nende raamatute lugemist iseseisvalt jätkata. Kahjuks on punktkirjas Harry Potteri raamatud äärmiselt kallid ja neid pole sugugi lihtne leida.

Olukord inspireeris Emrie tädi Katelyni alustama raha leidmiseks GoFundMe kampaaniat. Vaid kuu jooksul annetasid head inimesed 4226 dollarit, tänu millele ei saanud romaaniseeriat mitte ainult Emrie, vaid ka mitu kooli ja raamatukogu.

Emrie tädi Katelyn laadis oma Instagrami kontole video, et näidata, milline oli lugemishuvilise tüdruku reaktsioon pärast raamatute saamist. Pilk peale!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles