Raamatukogutunnid teevad õppimise põnevamaks

Copy
Videotunnid.
Videotunnid. Foto: Tallinna Keskraamatukogu

Tallinna Keskraamatukogu YouTube kanalist leiavad õpilased, õpetajad ja lapsevanemad uued salvestatud raamatukogutunnid, mis sobivad nii koolitunni sisustamiseks kui koduõppeks. Tundidel on eesti- ja venekeelsed subtiitrid, et neist saaks osa ka keeleõppurid ja kuulmispuudega inimesed.

Raamatukogutunnis «Siilid» tutvustatakse lasteaialastele siilide eluviisi ja kombeid ning meisterdatakse. Raamatukogutunnis «Rändlinnud» tutvustakse algklasside õpilastele Eesti rändlinde, näha saab nukuetendust ja meisterdada. Raamatukogutunnis «Noortekirjanik ja 21. sajand» tutvustatakse põhikooli õpilastele kirjanikke, kes on ühtlasi tuntud suunamudijad. Raamatukogutund «Hea lasteraamat ja kaunimad lasteraamatud 2019» on suunatud õpetajatele ja lapsevanematele ning selles saab ülevaate Lastekaitse Liidu poolt valitud parimatest ja kaunimatest lasteraamatutest.

Salvestatud raamatukogutunnid rikastavad õpetaja «tööriistakasti», nende eeliseks on ajasäästlikkus ja paindlikkus. Raamatukogutunnid kestavad 30–45 minutit, nii et neid saaks kasutada tunnis ja jääks aega ka aruteludeks.

Raamatukogutunnid filmis ja heli salvestas Priisalu Productions. Videote valmimist toetas Kultuuriministeerium.

Jätkuvalt on õpetajad ja õpilased oodatud erinevatel e-platvormidel (nt Zoom, Jiitsi Meet, Google Meet, Skype ja Discord) toimuvatesse raamatukogutundidesse. Valikus on enam kui 90 erineval teemal tundi, mille kirjeldused leiab veebilehelt www.keskraamatukogu.ee/raamatukogutunnid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles