JÄRJEJUTT ⟩ Alateadlikult teevad inimesed paljusid asju, mis meenutavad teiste primaatide käitumist

Copy
Emane šimpans (paremal) musitab alfaisast otse suule pärast nendevahelist võitlust, kui isane ajas teda taga. Nii nagu inimeste puhul, on ka šimpanside puhul musitamine tüüpiline leppimise märk ja ka tervitusmärk pärast lahusolekut.
Emane šimpans (paremal) musitab alfaisast otse suule pärast nendevahelist võitlust, kui isane ajas teda taga. Nii nagu inimeste puhul, on ka šimpanside puhul musitamine tüüpiline leppimise märk ja ka tervitusmärk pärast lahusolekut. Foto: Frans de Waal

Kuku raadio selle nädala järjejutuks on katkendid Frans de Waali teosest «Mama viimane kallistus», kirjastuselt Postimees.

Inimesed ei ole sugugi ainus liik, kellel on võime armastada, vihata ja karta, tunda häbi, süütunnet ja jälestust või olla kaastundlik. Frans de Waal alustab oma lugu šimpansimatriarh Mama ja bioloog Jan van Hooffi sõprusest ja tõestab seejärel värvikate näidetega, kui sarnased on inimeste ja loomade emotsioonid. Haarav jutustus puudutab nii südant kui ka mõistust ja avab silmad, kuidas peaks teisi elusolendeid paremini kohtlema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles