Ilmus raamat Eesti teleajaloo märgilisematest saadetest

Copy
Ulvi Pihel.
Ulvi Pihel. Foto: Nädal

Ilmunud on Ulvi Piheli koostatud raamat «101 Eesti telesaadet», mille kaante vahel on 65-aastase Eesti teleajaloo värvilisemad killud.

Ulvi Pihel, «101 Eesti telesaadet».
Ulvi Pihel, «101 Eesti telesaadet». Foto: Raamat

Need on moodustunud koroonakevade rütmis pikkade telefonikõnede, kogutud mälestuste, tarkade meeste teleajaloo uuringute ning kuhjade viisi loetud artiklite ja tudengitööde tulemusena. Raamatusse on koondatud 101 märgiliseks saanud saadet ja sarja Eesti teleajaloost, päris algusest tänase päevani. Esindatud on nii riigitelevisiooni kui erakanalite toodang ja jutustatakse saadete valmimise lugusid, räägitakse karismaatilistest saatejuhtidest ja taustatiimist.

«See raamat oli minu jaoks põnev rännak teleajalukku. Sellesse on koondatud subjektiivne valik saadetest ja sarjadest, mis olid mõnes vallas esimesed, üllatasid uudse lähenemisviisiga, saavutasid erilise vaatajamagneti maine või avasid mulle vahetu tegijana oma olemuse,» ütleb Ulvi Pihel. «Nimetagem seda siis kronoloogiliseks kaleidoskoobiks Eesti telekanalite sammudest läbi aja.»

Ulvi Pihel (snd 1961) on teletoimetaja. Pärast esimesi samme veel kooliõpilasena «Kodulinna» saatejuhina ja režissööri abina laste- ja noortesaadete toimetuses olid loomulikuks jätkuks ajakirjandusõpingud Tartu Ülikoolis. Kuigi kodukanaliks peab Ulvi ETV-d, on ta kaastööd teinud teistelegi telejaamadele. Töötanud ka vabakutselisena ning õpetanud Balti Filmi- ja Meediakoolis teletoimetamist. Ulvi ütleb, et on õnnesärgis sündinud. «Olen teinud saateid, mis inimestele meeldivad ja korda lähevad, alates «Noortestuudio pärastlõunast» kuni «Kes tahab saada miljonäriks?» ja «Hommik Anuga»,» märgib ta. «Mul on olnud au töötada koos ja kõrvuti oma ala absoluutsete tippudega. Televisioonil on väga suur osa minu elus.»

Raamatu on toimetanud Eha Kõrge ning kujundanud Mari Kaljuste ja Janika Vesberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles