Marju Karin: ega ma olengi düsgraafik. Me jätsime meelega vead raamatusse sisse

Copy
Marju Karin, Synne Valtri ja Jesper Parve.
Marju Karin, Synne Valtri ja Jesper Parve. Foto: Kirjastus Jes Kirjastus

JES Podcasti viimases saates käisid Jesper Parvega vestlemas raamatusarja «Naine» autorid Marju Karin ja Synne Valtri. Saates tuli juttu raamatutest, kirjanikest, kirjutajatest, kirjastamisest ning kõigest, mis on seotud raamatutega.

Saate alguses tuli jutuks võltshäbi, mis ei lase inimestel julgelt rääkida sellest, kui nad loevad lihtsaid ja meelelahutuslikke raamatuid. Marju meelest on see tobe, sest peamine on, et inimesed loeksid. Ühtlasi tõi ta kaasa mõned raamatud, mida ise on nautinud ja teistelegi soovitab. Oma soovitusi jagas ka autor ja kirjastaja Jesper Parve.

Seejärel pöördus Jesper Parve kuulajate poole, et selgitada kirjastusele ette heidetud kirjavigade esinemist mõnes Jes Kirjastuse raamatus. «Ma arvan, et nüüd on aeg käes,» sõnas Parve ja märkis, et Marju Karini «Naine. Otse ja ausalt» oli möödunud aasta müüduim teos, kuid palju on kritiseeritud selles esinevaid vigu. Samuti sai Parve ise «vastu päid ja jalgu» siis, kui kirjastuse esimene raamat «Mees 2. Minu kari» välja tuli. «Nüüd ma räägin teile, miks siin sees on kirjavead.»

Esialgu ei saanudki raamat Parve sõnul palju tähelepanu, aga siis kui ajakirjanduses pöörati sellele ühtäkki suurt tähelepanu, kasvas uskumatult palju ka raamatu müük. «Kõik hakkasid ostma, kõik hakkasid kirjavigasid otsima,» meenutas ta, et kuigi inimesed lugesid üksteisele sõnu peale, et seda raamatut ei tohiks keegi osta ja lugema peab salaja vaid raamatukogus riiulite vahel, jõudis teos siiski müügiedetabelite etteotsa.

Samal ajal oli alanud koostöö Marju Karini raamatu avaldamiseks ja tuli jutuks, kuidas teost turustada. «Me peame väga tänulikud olema neile,» sõnas Marju Karin kriitikute kiituseks. «Olid väga tublid inimesed, kes väga halvasti kirjutasid. Ja olgem ausad, ma olen isegi mõnda inimest tänanud selle eest,» märkis autor, kelle sõnul jäid vead raamatusse meelega. «Ega ma olengi düsgraafik.»

Vaata ja kuula saatest lähemalt, mida autorid paljukiidetud ja -kirutud teostest räägivad! Saatega liitub ka värske autor Synne Valtri, kellelt ilmus äsja menuteos «Naine 2. Läbi tule ja vee».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles