Ilmus raamat Eesti mereväe- ja luureohvitserist Bruno Linnebergist

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy

Eesti Meremuuseumi ja Argo kirjastuse koostöös ilmus Reet Naberi ja Arto Olli uurimistööl põhinev raamat «Pagide pillutada. Kaptenmajor Bruno Linneberg: Eesti mereväeohvitser ja tema aeg».

«Pagide pillutada. Kaptenmajor Bruno Linneberg: Eesti mereväeohvitser ja tema aeg».
«Pagide pillutada. Kaptenmajor Bruno Linneberg: Eesti mereväeohvitser ja tema aeg». Foto: Kirjastus Argo

«Bruno Aleksander Linneberg oli erakordne eestlane, kes osales Vabadussõjas juba kooliõpilasena ja teda autasustati selle eest Vabadusristiga. Ta oli üks esimesi välisriigis hariduse omandanud Eesti sõjaväelasi ning temast sai Eesti Vabariigi mereväe üks silmapaistvamaid ohvitsere,» rääkis Eesti Meremuuseumi teadur Arto Oll. «Samas annab raamat Linnebergi 22-aastase teenistuskäigu põhjal ka üldisema ülevaate nooremohvitseri kujunemisest Eesti Merejõududes ja ettekujutuse sellest, kuidas väikeriigi juhtiv sõjaväelane pidi Eesti Vabariigi jaoks saatuslikel aastatel 1939–1940 langetama raskeid valikuid,» sõnas Arto Oll.

Uurimus tugineb peamiselt arhiivimaterjalidele ja Linnebergi perekonna pärimustele. Mahukas teos on illustreeritud rohkete ajalooliste fotode ja dokumentidega.

Eesti Meremuuseum avab 11. märtsil Bruno Linnebergist ka näituse Lennusadama väikeses näitusesaalis. Näituse «UMUK UDŽD OTB. Näitus mereväe- ja luureohvitserist Bruno Linnebergist» kuraatoriteks on Meremuuseumi teadur Arto Oll ja Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse teadur Ivo Juurvee.

Raamatu «Pagide pillutada. Kaptenmajor Bruno Linneberg: Eesti mereväeohvitser ja tema aeg» on toimetanud Andres Adamson, keeletoimetuse on teostanud Piret Ruustal, kujundanud Kaspar Ehlvest ja fotod töödelnud Roman Matkiewicz. Kõvakaaneline väljaanne on trükitud Tallinna Raamatutrükikojas. Raamatu väljaandmist on toetanud Eesti Sõjamuuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles