TALLINNAST VÄLJA ⟩ Rahvusraamatukogu läheb üle-eestiliseks

Copy
Rahvusraamatukogu.
Rahvusraamatukogu. Foto: Teet Malsroos

Rahvusraamatukogu alustas tööd üle-eestilise laenutuse väljakujundamisega, mille kaugem eesmärk on koostöös Eesti raamatukogudega tagada, et igal meie inimesel oleks sõltumata tema elukohast võimalik saada kätte soovitud teos, kui see on mõnes Eesti raamatukogus olemas. 

Eelmisel nädalal toimusid töötoad, millest võtsid osa ülikoolide raamatukogud ja rahvaraamatukogud. Töötoad keskendusid raamatukogude tänasele töökorraldusele ja teenustele. Esimeses etapis on oluline kaardistada, kuidas on Eesti raamatukogud oma teenuse üles ehitanud: millised on ühisosad ja kus on erinevused.  

Rahvusraamatukogu teenuste juhi Kristel Veimanni sõnul on sellise projekti õnnestumise eeldus väga hea koostöö teiste Eesti raamatukogudega. «Üks osa ääremaastumise vältimiseks ongi eesmärk tagada, et elanike juurdepääs teabele ja kultuurile oleks võrdselt hea nii Tallinna või Tartu kesklinnas kui ka keskustest kaugemal. Igal inimesel peab olema garanteeritud lihtne juurdepääs raamatukoguteenustele – sõltumata, kus inimene Eestis elab,» rõhutas Veimann. 

Eelmisel nädalal toimunud töötoad on osa analüüsitegevusest, mille eesmärk on liikuda üle-eestilise laenutusmudeli poole. Liitumine üle-eestilise laenutusega saab olema raamatukogudele vabatahtlik. Plaanis on arendada laenutamiseks välja nii üleriigiline e-keskkond kui ka vajadusel mobiilirakendused.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles