Valitakse parim eestikeelne kõrgkooliõpik

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kuni 28. veebruarini saab esitada eelmisel aastal ilmunud kõrgkooliõpikuid või käsiraamatuid konkursile «Parim eestikeelne kõrgkooliõpik 2020».

Haridus- ja Teadusministeeriumi keeleosakonna juhataja Andero Adamsoni sõnul on konkursi eesmärk väärtustada eesti teaduskeele arendamist ning loodud terminivara rakendamist. «Ootame konkursile nii Eesti autorite loodud õpikuid kui ka tõlgitud õppevara erinevatest valdkondadest,» selgitab Adamson.

Parima eestikeelse kõrgkooliõpiku või käsiraamatu auhind antakse 2020. aasta jooksul ilmunud õpikute autoritele või tõlkijatele. Kandidaate võivad esitada Eesti Teaduste Akadeemia ja selle allasutused, kõrgkoolid, kolmas sektor ja eraisikud.

Auhinna määramisel hinnatakse kõrgkooliõpikuid mitmete kriteeriumide alusel. Näiteks vaadatakse kasutatud terminite ajakohasust, keelekasutust ja stiili, ülesannete ja praktiliste tööde olemasolu, aga tähelepanu pööratakse ka kujundusele ja kaasaegsete e-lahenduste kasutamisele.

Parima kõrgkooliõpiku auhind 2000 eurot antakse üle emakeelepäeva ürituste raames. Auhinna määrab programmi juhtkomitee.

Parimaid kõrgkooliõpikuid on valitud juba alates 2010. aastast. Eelmisel aastal läks auhind jagamisele kahe õpiku vahel: Kerri Kotta «Muusikateooria» ning «Geoinformaatika», mille autorid on Raivo Aunap, Kiira Mõisja, Tõnu Oja ja Jüri Roosaare. Aasta varem pälvis auhinna Ako Sauga «Statistika». Konkurss toimub programmi «Eestikeelsete kõrgkooliõpikute loomise toetamise põhimõtted 2018–2027» raames ja seda korraldab Haridus- ja Noorteamet koos Haridus- ja Teadusministeeriumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles