Kirjastus Lugemik osaleb maailma suurimal virtuaalsel raamatumessil

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Esitlusele tulevad raamatud.
Esitlusele tulevad raamatud. Foto: Lugemik

24.–28. veebruaril 2021 osaleb kunstiraamatute kirjastus Lugemik esimest korda toimuval virtuaalsel kunstiraamatumessil Printed Matter’s Virtual Art Book Fair (PMVABF), millest võtab osa üle 400 kirjastuse enam kui 40 riigist. 

Mess toimub esmakordselt spetsiaalselt loodud veebikeskkonnas Covid-19 pandeemia tõttu ära jäänud NY Art Book Fair’i ja LA Art Book Fair’i messide asemel. Igal kirjastajal on PMVABF platvormil pmvabf.org oma koduleht, mis on ühendatud keskse PMVABF veebilehega, mille kaudu saavad külastajad osa videoloengutest, virtuaalsetest raamatuesitlustest, vestlusringidest ja paljust muust.

Kirjastus Lugemik esitleb virtuaalmessil kolme uut 2020. ja 2021. aastal ilmunud trükist.

  1. Paul Kuimeti äsja ilmunud esimene ülevaatlik monograafia «Compositions with Passing Time». Raamatu on koostanud Laura Toots ja tekstid kirjutanud Nico Anklam, Anthea Buys, Piret Karro, Chris Sharp, ning Jaak Tomberg. Raamat koondab Kuimeti teoseid aastatest 2013–2020, mis annavad ulatusliku ülevaate kunstniku loodud installatsioonidest, 16mm filmidest ning fotoseeriatest. Raamatu on kujundanud Indrek Sirkel, selle valmimist toetasid Eesti Kultuurkapital ja Eesti Fotokunstnike Ühendus.
  2. Leedu kunstniku ja fototeoreetiku Paulius Petraitise raamat «A man with dark hair and a sunset in the background» astub dialoogi pilditõlgendustarkvaraga – raamatus reprodutseeritud fotosid saatvad pildiallkirjad on koostanud Microsofti Azure pilditõlgendussüsteem. Sellest tulenevad pildi ja teksti kombinatsioonid toovad esile inimese ja masina nägemise vahelise lõhe ning on samas poeetilised ja humoorikad. Raamatusse on teksti kirjutanud Monika Kalinauskaitė ja kujundanud Tadas Karpavičius. Raamatu andis välja Lugemik koostöös Leedu kirjastusega Six Chairs Books.
  3. Saksa kunstniku Erika Hocki raamat «Functionality and Fiction» tutvustab kunstniku teoseid viimasest kümnendist. Hocki loomingus kohtuvad arhitektuur, disain ja kaasaegne kunst ning vormuvad objektideks skulptuuride, mööbli ja installatsioonide piirimail. Raamatusse on kirjutanud essee Vanessa Joan Müller ning raamatu on kujundanud Indrek Sirkel.

Esitlused toimuvad Eesti aja järgi kolmel päeval kell 18:00 Zoomi vahendusel:

  • Neljapäeval, 25. veebruaril 

PAUL KUIMET & ANTHEA BUYS

Zoomi link

  • Reedel, 26. veebruaril 

ERIKA HOCK & MARGE MONKO

Zoomi link

  • Laupäeval, 27. veebruaril 

PAULIUS PETRAITIS & EUGENIE SCHINKLE

Zoomi link

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles