ÄRA RAPSI TÜHJA Miks on oluline leida oma «MIKS»?

Copy
Foto: Shutterstock

Oma miks on olemas kõikidel inimestel ja ettevõtetel vähemast nende loomise hetkel, vähesed on suutnud seda aga endale teadvustada, veelgi vähem sõnastada. Simon Sineki raamatut «Leia oma miks» võiks nimetada lugeja isikliku ja ettevõtte miksi leidmise käsiraamatuks. Raamatust leiab juhtnöörid, mida ja kuidas teha, et leida ning konkreetselt sõnastada oma isiklik või organisatsiooni miks.

Kui oled teada saanud oma miksi, suudad sa ka selgelt välja öelda, mis tekitab sinus rahulolutunnet, ning sa mõistad, mis su käitumist kõige enam mõjutab. Kui sa seda kõike teha oskad, on sul alati, millest edasiliikumiseks kinni võtta. Siis suudad sa oma äris, karjääris ja elus ka üleüldiselt paremaid otsuseid langetada. Ning sa oled võimeline samuti teisi innustama sinult midagi ostma, sinuga koos töötama või sind järgima.

Miks on oluline oma tegevuste tagamaid?

  • Ettevõtjana peaksid oma miksi avastama selleks, et suudaksid nii oma töötajatele kui ka klientidele mõista anda, mille poolest su ettevõte on ainulaadne. Teades oma miksi on sul lihtsam ka õigeid töötajaid leida. Iga ettevõtja sooviks endale alluvaid, kel oleksid temaga samad tõekspidamised, aga kust neid ikka leida, kui endalgi pole selge, millesse nad peale raske töö uskuma peaksid. Kui sa aga tead oma miksi, siis saad juba kohe alguses palgata just niisugused inimesed, kes usuvad sellesse, millesse sinagi, ja see on palju olulisem motivaator kui raha. Miksi teadasaamine ongi see saladus, kuidas leida sobivaid töötajaid.
  • Kui sa oled aga üksi tegutseja, siis annab oma miksi teadasaamine sulle uue tõuke oma tõelise kire realiseerimiseks ning seob sind ettevõtte miksiga. Kui sinu ja su ettevõtte teed peaksid ka lahku minema, saab oma miksi mõistmisest hindamatu abivahend uue sobiva töö leidmisel: ja seda ettevõttes, kuhu sa päriselt sobid, kus sa edu saavutad ja mis sulle tõeliselt rahuldust pakub.
  • Kui sa kuulud mõnda meeskonda või töötad mõne ettevõtte osakonnas, siis pead arvestama, et ka sellel grupil on oma kultuur. Mõnikord, kui see grupp saab teada oma miksi, võib grupi panus organisatsiooni arengusse kasvada märkimisväärseks. Ühtekuuluvustunne võib tekitada palju sügavamal ja tähenduslikumal tasandil, mis omakorda mõjutab positiivselt kogu organisatsiooni tegevust.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles