VIRTUAALNE ESITLUS ⟩ Andi Hektor ja Kadri Isakar esitlevad Zoomis Eesti teadlaste raamatut tuumaenergiast

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Foto: Postimees Kirjastus

Juba homme, 26. veebruaril kell 16 toimub raamatu «Tuuma energia» virtuaalne esitlus. Kadri Isakar ja Andi Hektor räägivad lähemalt, mis see tuumaenergeetika täpsemalt on ja kuidas see töötab.

Virtuaalsel esitlusel räägivad kiirgusfüüsika doktor Kadri Isakar ja osakestefüüsik Andi Hektor sellest, mis on tuumaenergia – seda kõike lihtsalt ja arusaadavalt. Esitlusega saab liituda SIIN! 

«Tuuma energia» on Eestist lähtuv ülevaatlik sissejuhatus hämmastavasse, suurte võimaluste, kuid kahtlemata ka paljude vastuoludega energialiiki. See on hariv infoallikas, et pidada ühiskonnas teadmispõhist arutelu tõsiste tulevikuvalikute teemal.

Teoses kirjeldatakse tuumareaktorite põlvkondi, enim kasutatavaid reaktoreid, litsentsimises olevaid moodulreaktoreid ja tuumareaktorite ohutust. Lisaks antakse ülevaade tuumajaamas kasutatavatest materjalidest: soojuskandjad, aeglustid, konstruktsioonimaterjalid ja muidugi tuumkütused. Erilise tähelepanu all on tuumajäätmed ja nende käitlus, aga ka kiirguskaitse ja ioniseeriva kiirguse mõju inimesele. Raamat käsitleb ka tuumaenergia ökonoomika teemat.

Raamatu autorid on Kadri Isakar, Kalev Kallemets, Kaspar Kööp, Henri Ormus, Aadu Paist, Merja Pukari, Allan Vrager, Marti Jeltsov ja Andi Hektor. Raamatut illustreerivad arvukad joonised, fotod ja graafikud, mis aitavad sisusse veelgi paremini süüvida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles