Rikkaks saamise karm ja lihtne tõde – küsi endalt: «Kelle käes on minu raha?»

Copy
Foto: Shutterstock

«Miljonäri taskuraamat» on kirjutatud neile, kui unistavad finantsvabadusest. Grant Cardone kutsub lugejaid hankima see raamat nii endale kui ka sõbrale või sõpradele, et liikuda koos edasi ja toetada üksteist nii kaua, kuni olete oma eesmärgid saavutanud.

Grant Cardone netovaraks hinnati 2019. aastal üle 300 miljoni dollari. Ta juhib mitut ettevõtet, millest suurim, Cardone Capital, haldab vara üle ühe miljardi dollari väärtuses. Cardone on hinnatud koolitaja ja teda peetakse tänapäeval kõige tuntumaks müügikoolitajaks maailmas.

Avaldame raamatust katkendi.

4. samm. Kelle käes on minu raha?

See on niivõrd lihtne, hämmastav ja geniaalne, kui sellest lõpuks aru saad. Küsi endalt: «Kelle käes on minu raha?» Inimesed alustavad ettevõtlust ja teevad äriplaani, aga ei küsi kunagi seda lihtsat küsimust.

Tee nimekiri nendest, kelle käes on sinu raha, see, mida tahad saada, ning mõtle välja, mida saad nendega vahetada. Ükskõik kas müüd teenust, toodet või ideed, küsi endalt alati: «Kelle käes on minu raha?» Sa ei pea seda teenima, vaid võtma ühendust inimestega, kes on juba raha kogunud, kellel on raha, ning vahetama seda, mis sul on (andeid ja teadmisi), sellega, mis neil on (raha).

Alusta sellest, et investeerid enamiku, kui mitte kogu oma aja nende inimeste seltskonnas viibimisse. Ühenda oma miljonäri mõtteviis selle plaaniga ja pühenda iga ärkveloleku tund ning kogu energia nende inimeste teenindamisele, kes vajavad seda, mida sul on anda.

Kui asutasin 29-aastaselt esimese ettevõtte, veetsin kogu aja inimestega, kes võinuksid minu toodet osta, ent ei raisanud peaaegu üldse aega nendele, kes ei saanud või ei tahtnud seda teha.

Osalesime abikaasaga hiljuti ühel konverentsil ja ma tuletasin talle meelde: «Elena, siin on ainult neli kuni kuus inimest, kellega me peame tutvuma.» Kui käime meeskonnaga tööreisidel, meenutan neile alati: «Olge kõigi vastu sõbralikud, aga pidage meeles, et oleme siin selleks, et kohtuda inimestega, kelle käes on meie raha.» See peab olema sinu tähelepanu keskmes. Kui seda ei tee, siis lased head võimalused käest ja raiskad aega inimestele, kes ei saa ega kavatse sinu toodet osta või sinu ideedesse investeerida.

Ma kõlan nagu halb, isekas ja ahne mees, eks? Samas ei nimeta mind keegi halvaks, kui mina maksan väljas söömas käies õhtusöögi eest. Keegi ei arva, et olen isekas, kui tahetakse laenu saada ja ma olen ainuke, kes saab tänu oma likviidsusele neid aidata. Kui tahad minuga uut ettevõtet asutada ja mina rahastan seda, siis on sul hea meel, et keskendun hoolikalt oma finantsidele.

See on rikkuse loomise karm ja lihtne tõde – järgne rahale, nagu öeldakse. Kui veedad kogu aja inimestega, kes ei suuda maksta, siis oled lõpuks samasugune. «Kelle käes on minu raha?» on üks võimsamaid jõukuse ja aja loomise põhimõtteid.

«Kui veedad kogu aja inimestega, kes ei suuda maksta, siis oled lõpuks samasugune.»

Öeldakse, et mida rohkem inimesi saad aidata, seda rohkem on sul raha. Kui tahad teenida miljard dollarit, siis aita miljardit inimest. Neil, kes vajavad maailmas kõige rohkem abi, ei ole palju raha. Seetõttu on neil vaja sind ja sinu raha, et nende probleemidele lahendused välja mõelda. Leia viis, kuidas aidata miljardit inimest, ja ilmselt on sul lõpuks palju rohkem kui miljard dollarit. Lõpptulemusena saad peale suure rahasumma tõelise rikkuse: sõbrad, toetuse, armastuse, pärandi ja üleilmse imetluse.

Aga olgem ausad, ei ole võimalik aidata miljardit inimest, kui sul ei ole raha või kui sa ei leia kedagi, kellel on!

Seega küsi iseendalt: «Kelle käes on minu raha?» Jätka küsimist, kuni jõuad vastuseni. Raha leiab võluväel tee sinuni, kui pühendud täielikult sellele põhimõttele. Kui oled üks neist, kellele ei meeldi inimestega rääkida, sest sisendad endale, et oled introvert või lihtsalt häbelik, siis saa sellest üle. Tuleta meelde, et sulle ei meeldi ka vaevu ots otsaga kokku tulle või rahata olla. Kui eesmärgid on piisavalt suured, siis lõpetad endale valetamise ja tobedate vahenduste otsimise.

Sa ei saa rikkaks oma riidekapis, garaažis või elutoas tegutsedes. Seda ei juhtu. Kõik garaažimiljardärid said rikkaks siis, kui lahkusid garaažist, et müüa ideed, leiutist või toodet.

«Kui eesmärgid on piisavalt suured, siis lõpetad endale valetamise ja tobedate vabanduste otsimise.»

Oma teekonnal pankrotist esimese viie miljoni dollari teenimiseni keskendusin ainult küsimusele, kelle käes on minu raha. Reisisin kuus aastat kolmsada päeva aastas ning koputasin potentsiaalsete ostjate (investorite) ustele, et oma äriideed tutvustada. Mina pakkusin teenust ja nemad vahetasid selle raha vastu. Vihkasin iga hetke. Ma ei tahtnud seda teha, see ei meeldinud mulle, aga pidin end iga päev kokku võtma, et tööga ühele poole saada. Tegin Ameerika Ühendriikides ja Kanadas tuhandeid tasuta kohtumisi, reisisin oma kulul, et koguda tuntust ja leida võimalusi kohtuda õigete investoritega, lootes, et panen oma toote müügiks raha kõrvale ja kasvatan sissetulekut.

Miljardär Mark Cuban on öelnud: «Kõige tähtsam, mida pead äris õppima, on see, kuidas müüa.» Müük tähendabki lihtsustatuna küsimust «Kelle käes on minu raha?».

Kui selle küsimuse juba esitad, siis tahad teada saada, kuidas edukalt müüa; saan sind selles aidata veebilehel CardoneUniversity.com. Praegu koosta aga nimekiri tõenäolistest ostjatest ja tee ennast neile nähtavaks.

Kui sul on rahapuudus, siis sellepärast, et kulutad aega valede inimestega suheldes ega otsi vastust küsimusele «Kelle käes on minu raha?». Meie planeedil ei ole rahapuudust, nii et kui sul ei ole seda, on põhjus selles, et sul napib teadmisi raha kohta. Küsimusele «Kelle käes on minu raha?» vastust otsides kulutatud aeg on alati, alati, alati rahaliselt kasumlik.

Grant Cardone, «Miljonäri taskuraamat».
Grant Cardone, «Miljonäri taskuraamat». Foto: Raamat

Kui sa leiad inimesed, kellel on raha, kuid lahkud pärast kohtumist rahata, siis liitu minu veebilehega CardoneUniversity.com ja ma aitan sul lahendused leida.

Esmalt küsi endalt: «Kelle käes on minu raha?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles