Professionaalse jutuvestja Piret Pääri emakeelekuu möödub veebiruumis jutustades

Copy
Piret Päär.
Piret Päär. Foto: RUUDU RAHUMARU

«Rahvajutud võiksid olla need esimesed lood, mida laps kuuleb. Kui lapsevanemal ei ole enam kombeks rääkida lugusid, siis võib usaldada selle ka jutuvestjale,» ütleb lugude jutustamise valdkonna eestvedaja Piret Päär, kes on otsustanud märtsis veebi teel jutustada.

Piret Päär on jutustanud juba 30 aastat lugusid nii täiskasvanutele kui ka lastele. Sama kaua on ta olnud lugude jutustamise valdkonna eestvedaja ja korraldanud jutuõhtuid-kontserte, loenguid, töötubasid, koolitusi, suvelaagreid ja palju muud.

Kui enam ringi sõita ei saa, tulebki kolida veebiekraanile. «Lastele on väga meeldinud see Zoomi ja Meeti võimalus. Kui laps ütleb pärast jututundi: «Nii hea oli neid lugusid kuulata,» siis see julgustab,» ütleb Piret Päär. «Muidugi annab kuulajatega ühes ruumis olemine ja lugude jagamine jutustamisele selle päristähenduse ja läheduse, mida miski muu ei suuda asendada. Aga näha ekraanil kuulaja silmi ja seda, kuidas lugu teda haarab vaatamata kõigile kodustele ahvatlustele, on ka väärtus. Ja mitte väike!»

Piret jutustab lugusid ka telefonis! Kui keegi tahab lähedastele kingitust teha, siis selline uusaegne võimalus on täiesti olemas. Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks oli see Pireti kingitus meie inimestele – 100 õhtujuttu telefonis. «Nüüd tuleb see kogemus väga kasuks ja mulle see jutustamise viis väga meeldib: nii saan kuulajale justkui saladusi sosistada,» ütleb Piret Päär.

Vaata lähemalt siit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles